Dunkerque

Metges sense Fronteres instal·la el primer camp de refugiats a l'Europa occidental

Unes dues-centes cabanes de fusta han començat a acollir els primers refugiats del camp de Grande-Synthe, on no hi ha les mínimes condicions higièniques

RedaccióActualitzat

Metges sense Fronteres ha obert al nord de França un camp per acollir 1.500 persones a tocar de Dunkerque. Hi acollirà els immigrants i refugiats, la majoria d'ells kurds, que des de fa mesos ocupaven un camp a la localitat de Grande-Synthe. És la primera vegada que es construeix una instal·lació com aquesta a l'Europa occidental des de la Segona Guerra Mundial, i pot servir de model a altres punts de la ruta dels refugiats.

El camp el formen petites cabanes de fusta. Són unes dues-centes. Hi ha electricitat i serveis sanitaris. Ni la policia ni el govern hi són presents. L'Ajuntament de Grande-Synthe i Metges sense Fronteres actuen pel seu compte, davant la falta de reacció de l'executiu francès, que els acusa de provocar un efecte crida.

El primer autocar, amb els primers refugiats procedents de l'altre camp, ple de fang i sense condicions higièniques, on hi ha encara un miler de persones, ha arribat puntualment. Prioritat a les famílies, a qui se'ls dóna el material bàsic, com roba de llit, per instal·lar-se. L'acollida inclou menjar i beguda calents. No tindran més possibilitats de passar des d'aquí al Regne Unit, però la supervivència serà menys dura.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut