Barça

Messi assegura que Guardiola és més important per al Barça que no pas ell

La plantilla del Barça té dos dies de descans, i els jugadors aprofiten per fer actes promocionals. En un d'aquests, el millor jugador del món, Leo Messi, va assegurar que Josep Guardiola és més important per al Barça que ell, i que seria molt difícil trobar un entrenador que arribi a fer el que ell ha fet. L'argentí també va admetre que no tenia l'objectiu aquesta temporada d'atrapar César com a màxim golejador en la història del club, perquè per a ell no és cap obsessió. "No era el meu objectiu atrapar César aquesta temporada. No és cap obsessió, però encara queden molts partits", va explicar. Ara li falten cinc gols per superar César.

Actualitzat
Messi va assegurar que Guardiola és molt més important que ell en un Barcelona que "seria molt diferent" si el tècnic decideix no renovar, i va lamentar el "perjudici" que han provocat les polèmiques arbitrals en les últimes temporades.

En la seva primera roda de premsa a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí des que és jugador del Barça, motiu pel qual es van congregar una multitud de mitjans de comunicació, Messi va confiar en la continuïtat del preparador blaugrana. "Òbviament el club seguirà i nosaltres també, però seria molt diferent sense ell. Primer seria molt difícil trobar un altre entrenador que faci el que ha aconseguit ell aquí, el que ha guanyat i, més del que ha guanyat, com ha fet jugar l'equip. Si el Barça juga així des de fa quatre anys és perquè ell ho ha fet així", va dir l'argentí.

Per això, al vestidor barcelonista estan "a l'espera que decideixi, quan ell cregui oportú, si es quedarà o no". "El que hem dit, ja moltes vegades, és que volem que segueixi amb nosaltres pel bé de tots. De nosaltres, del club i de la gent que així ho vol. Però ell és qui decideix i estem tranquils", va afegir.

Preguntat, en aquest sentit, sobre si és més important Guardiola que Messi al Barça actual, el davanter argentí ho va tenir clar: "Guardiola, sens dubte. Des que va arribar ell ho ha canviat tot per nosaltres, pel club. S'ha aconseguit tot el que s'ha aconseguit i per a mi ha estat fonamental en tot aquest projecte del Barcelona".

D'altra banda, la distància respecte al Reial Madrid en Lliga i la polèmica sobre les decisions arbitrals aquesta temporada també van centrar la compareixença de Messi. "A tots ens agradaria estar més a prop o primers", va admetre. "Està molt complicada la Lliga. Són deu punts, cada vegada queden menys partits i el Madrid no perd punts. Està difícil ara per ara, però s'ha de guanyar per si es dóna l'oportunitat".

En tot cas, no va voler atribuir aquesta diferència a les decisions arbitrals adverses. "Em sembla que en els últims temps se li han posat les coses difícils als àrbitres, perquè es parla contínuament d'ells. Per bé o per mal estan tot el dia a la tele i, si ja és difícil la seva feina, molt més tenint tota aquesta pressió que ve de Madrid i Barcelona". "Parlar molt dels àrbitres ha perjudicat els partits", va afegir, defensant també l'irreprotxable trajectòria dels blaugranes, aliena a qualsevol mena de favoritisme arbitral.

Finalment, i en un acte en el qual va presentar un projecte solidari de la Fundació Leo Messi al barri del Bon Pastor, així com el videojoc "Fifa Street", al qual presta la seva imatge, Messi va reconèixer que "és més fàcil marcar en el videojoc cinc gols que en un partit. És molt difícil que es torni a repetir".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut