Una dona amb mascareta i la compra al centre de Barcelona (EFE/ Marta Pérez)
Una dona amb mascareta i la compra al centre de Barcelona (EFE/ Marta Pérez)

Catalunya supera els 1.000 morts per coronavirus

El Departament de Salut informa que en les últimes hores han mort 190 persones pel coronavirus SARS-CoV-2

RedaccióActualitzat

El nombre de contagis i morts per coronavirus a Catalunya continua fluctuant. Aquest divendres, les dues xifres creixen, però menys que en l'actualització de dijous. Segons les dades del Departament de Salut, els morts superen ja la barrera del miler, que creix amb 190 defuncions en les últimes 24 hores. Han mort 1.070 persones per Covid-19

Hi ha hagut 1.323 positius nous, amb un total de 14.263 contagis confirmats. S'ha de tenir en compte, però, que només es fan proves diagnòstiques a les persones hospitalitzades i a població de risc.

1.324 persones estan greus. I del nombre total d'afectats arreu del país, 2.485 són professionals sanitaris.

Des de l'inici de la pandèmia, 3.106 persones diagnosticades han estat donades d'alta als hospitals.

Pel que fa al brot d'Igualada i la conca d'Òdena, en les darreres hores hi ha hagut 113 positius nous, i ja en són 508, 140 dels quals són professionals sanitaris. Set morts més eleven a 57 la xifra de víctimes per coronavirus.


Les dades per territoris

Aquest dijous es va donar una de les pitjors dades de tota la sèrie des que va començar la pandèmia. amb 1.348 positius nous per coronavirus i 208 morts.

Aquest dijous, el Departament de Salut va donar per primer cop dades territorialitzades de la pandèmia. Són dades per regions sanitàries i sense especificar l'edat. Avui, de moment, no s'han facilitat aquestes dades.

Una farmàcia a l'estació de Sants, oberta en plena pandèmia del coronavirus
Una farmàcia a l'estació de Sants, oberta en plena pandèmia del coronavirus (EFE/ Toni Albir)


Recuperant metges a Igualada

El Departament de Salut també ha informat que l'Hospital d'Igualada ha pogut reincorporar ja 85 professionals sanitaris des que es va declarar el brot de Covid-19.

La conca d'Òdena està confinada des del 12 de març. Un nombre important de sanitaris s'havien contagiat pel virus o havien de fer quarantena per si de cas. Ara ja han passat 15 dies i a poc a poc es van reincorporant a la feina.

A més, des de dimecres tots els professionals de l'hospital s'estan sotmetent a un test per comprovar si són positius del coronavirus SARS-Cov-2.

 

Espanya supera els 64.000 contagis

El govern espanyol ha actualitzat les seves dades al migdia, en la roda de premsa habitual de l'equip tècnic. Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, ha detallat que fins a 4.858 persones han mort a Espanya, en total, per coronavirus. D'aquestes, 769 en les últimes 24 hores.

Segons les dades fetes públiques pel Ministeri de Sanitat, el nombre total de contagiats és de 64.059 persones. En les últimes 24 hores s'han registrat 7.871 nous contagis. Del total de malalts, 4.265 estan a l'UCI.

Simón ha afirmat que "fa l'efecte que ens acostem al pic" de contagis.

 

1.500 mossos confinats i un agent mort

Els contagis per coronavirus també es concentren entre el personal dels serveis essencials. Els sanitaris són els més afectats, però també els Mossos d'Esquadra. Segons Interior hi ha gairebé 1.500 agents, del total de 17.000 que té el cos, que estan en quarantena per Covid-19.

En concret, 1.402 agents estan confinats a casa i 66 han donat positiu per Covid-19. Un agent de 57 anys ha estat la primera víctima mortal al cos per la malaltia.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut