Dos agents dels Mossos d'Esquadra durant l'estat d'alarma pel coronavirus
Dos agents dels Mossos d'Esquadra durant l'estat d'alarma pel coronavirus

Gairebé 1.500 mossos en quarantena per coronavirus i 66 casos positius

Un agent de 57 anys és la primera víctima al cos dels Mossos d'Esquadra per la Covid-19

RedaccióActualitzat

Entre els més de 17.000 mossos d'esquadra que estan en actiu hi ha 1.402 agents confinats a casa i 66 han donat positiu per la Covid-19. Els agents que estan en quarantena és perquè, o bé tenen símptomes del coronavirus, o bé han estat en contacte amb alguna persona malalta.

Aquest divendres, el cos ha informat que un agent de 57 anys ha mort per la Covid-19. L'agent estava destinat a la comissaria de Premià de Mar. El cos ha traslladat el condol a familiars, companys i amics del difunt i ha assegurat que continuaran treballant "amb la mateixa fermesa al servei dels ciutadans".

 


 

Segons informa Efe, que cita fonts policials, l'agent mort estava de baixa des de l'11 de març i va ingressar el cap de setmana passat en un centre hospitalari en agreujar-se el seu estat de salut.

Per la seva banda, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha traslladat el condol als familiars i amics de l'agent, així com "tota la solidaritat i un agraïment profund a tots els mossos que treballen cada dia per protegir-nos".
           
El sindicat USPAD ha denunciat que el Departament d'Interior posa en risc els agents dels Mossos perquè no ha facilitat poder fer el test del coronavirus als policies destinats als llocs on hi ha centenars de casos confirmats, i ha exigit que es practiquin les proves de forma urgent a tots el membres del cos per evitar contagis.

El sindicat també demana que s'autoritzi un permís per deure inexcusable per a tots els agents més grans de 60 anys o que tinguin malalties cròniques i per a totes les agents dels Mossos d'Esquadra que estiguin embarassades o que siguin lactants.

ARXIVAT A:
Coronavirus Mossos d'Esquadra
Anar al contingut