Barcelona

Mas: "Si la CUP fa de CUP, és probable que al setembre acabi d'enfonsar el govern"

L'expresident i líder de CDC acusa la CUP d'haver incomplert el pacte d'investidura de Puigdemont i d'haver "tocat greument" el mandat del 27-S

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat i president de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Artur Mas, ha afirmat aquest dijous que hi ha "plena sintonia" entre ell i l'actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Entrevistat a l'emissora de ràdio RAC1, Mas ha elogiat la decisió de Puigdemont d'anunciar una qüestió de confiança per al setembre:

"El president ha triat la millor opció de les tres que tenia: no fer res, que hi ha gent que ho ha fet; oblidar-se del mandat democràtic del 27-S i abandonar el full de ruta; o fer el que ha fet."

Preguntat per una possible quarta opció, convocar eleccions, Mas ha recordat que Puigdemont no pot fer-ho ara, i que no era una opció real.

La CUP, responsable de tot

Artur Mas ha dedicat pràcticament tota l'entrevista a responsabilitzar la CUP de la no aprovació dels pressupostos. Ha afirmat que al pacte de 5 punts que va permetre la investidura de Puigdemont hi havia inclòs el suport als pressupostos del govern, i ha vaticinat què pot passar al setembre:

"Els pressupostos hi estaven inclosos, no hi deia "pressupostos", eren cinc punts, i el primer punt deia que la CUP es comprometia a no votar al costat dels partits contraris al procés, i ahir va fer exactament això."

"La CUP ha tocat greument el mandat democràtic del 27-S, i al setembre el pot enfonsar definitivament. Si la CUP fa de CUP és probable que al setembre acabi d'enfonsar el govern."

"Fer de CUP és tocar el voraviu per tot arreu, advertir que es poden incomplir els pactes, que són paper mullat, etc."

La CUP i les CUP

Mas ha reivindicat alguns dels parlamentaris que ha tingut la CUP, com David Fernàndez o Antonio Baños, i ha assegurat que hi ha una part d'aquesta força política que "es va carregar el seu cap de files", en referència a aquest segon:

"No hi ha la CUP, hi ha les CUP. Però quina s'imposa al final? La dura, la intransigent, la rondinaire, la que ho trenca tot. Però sempre és per poc, tenen un cacau intern considerable."

La tripulació del vaixell

L'expresident Mas ha tornat a utilitzar una metàfora marinera per descriure com veu la situació política. En aquesta metàfora, la CUP és una part petita de la tripulació del vaixell independentista:

"Una part de la tripulació que en lloc de remar i posar les veles en la bona direcció va amb una destral i es dedica a fer vies d'aigua al vaixell. La teva pròpia tripulació es dedica a enfonsar el vaixell."

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut