Barcelona

El Parlament tomba els pressupostos de Junts pel Sí

El Parlament ha aprovat amb el vot de 71 diputats les esmenes a la totalitat als pressupostos amb el suport de Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es Pot, PP i la CUP

Actualitzat

El Parlament ha aprovat amb el vot de 71 diputats les esmenes a la totalitat als pressupostos amb el suport de Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es Pot, PP i la CUP. La tramitació dels comptes presentats per Oriol Junqueras només ha aconseguit 62 vots favorables dels parlamentaris de Junts pel Sí. Així doncs, per primera vegada a la història des de la restauració democràtica, un govern no pot aprovar els comptes que porta al Parlament.

La decisió de la CUP dimarts a la nit de mantenir l'esmena a la totalitat ha marcat el debat parlamentari del dia. El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha assegurat que la pròrroga pressupostària "té conseqüències extremadament severes", mentre que la CUP ha apuntat que els comptes "són manifestament insuficients", però ha insistit que "no es trenca cap acord polític", sinó que "un acord polític muta". L'oposició, en canvi, ha retret al govern de Carles Puigdemont haver quedat en mans de la CUP.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut