Estònia

Mas espera que CiU pugui "dirigir la política econòmica" si és decisiva a Madrid

El president de CiU, Artur Mas, espera que CiU pugui dirigir la política econòmica espanyola si és decisiva després de les eleccions generals. Per Mas, "tan important com defensar l'eix de l'autogovern, l'eix nacional, és que CiU aparegui com una força que pugui donar una imatge de confiança per dirigir la política econòmica". Mas, que es troba a Estònia de viatge per conèixer de primera mà la seva aposta tecnològica, ha subratllat que la federació sempre ha influït en la política econòmica quan ha pogut, i ha citat com a exemple l'última legislatura de l'expresident del govern socialista, Felipe González, quan CiU va donar suport a la seva investidura "per raons de política econòmica sobretot".

Actualitzat
Mas ha recordat que la federació s'ha caracteritzat "per aplicar receptes bones quan les coses econòmicament no anaven bé", posant "serietat i rigor" en lloc de "populisme i demagògia". Pel president de CiU, la federació "ha de ser vista com una formació molt decisiva" en aquesta matèria, i ha de "poder fer els deures des del punt de vista de la conducció de la política econòmica".

El líder de CiU ha avançat que el programa electoral de la federació contindrà, com una de les mesures "potents", reduir l'impost de societats per a les petites i mitjanes empreses.

Mas ha demanat al govern de José Luis Rodríguez Zapatero que proporcioni tota la informació de què disposa sobre les perspectives econòmiques d'Espanya. "Intueixo -ha dit Mas- que el govern no diu tota la veritat sobre les perspectives econòmiques d'Espanya pels pròxims mesos".

El també secretari general de CDC ha justificat aquesta malfiança per la proximitat de les eleccions, i ha apuntat que "deuen estar intentant amagar algun tipus d'informació" creient que així no en sortiran tan perjudicats electoralment, actitud que "no és gaire brillant".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut