Barcelona

Mas donarà explicacions un cop hagin declarat els principals acusats del cas Palau

L'oposició demana la compareixença de l'expresident de la Generalitat després que Fèlix Millet ha reconegut davant del jutge el pagament de comissions de Ferrovial a CDC a través del Palau

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas donarà explicacions sobre el cas Palau un cop hagin declarat els principals acusats en aquest afer de corrupció, segons ha pogut saber TV3. Aquest matí, Fèlix Millet ha reconegut, en la seva compareixença davant del jutge, el pagament de comissions de Ferrovial a CDC a través del Palau.

Després de la declaració de Millet, tota l'oposició -Ciutadans, PP, PSC i Catalunya Sí que es Pot- ha demanat que Artur Mas doni explicacions urgents i que els dirigents de CDC assumeixin les responsabilitats. De fet, la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, portaveu de Ciutadans, ha exigit una doble compareixença al Parlament. Volen que compareguin Mas, perquè "s'expliqui sobre els casos de corrupció", i Puigdemont, perquè "aclareixi la corrupció que afecta el seu partit".

 

 

El PP, a través del seu líder, Xavier García Albiol, també exigeix aclariments a l'expresident de la Generalitat: "És del tot injustificable que s'estigui acusant d'una manera tan òbvia el seu partit i persones del seu entorn, de la seva màxima confiança, de tenir un engranatge perfectament engreixat per cobrar comissions i que ell estigui amagat entre les pedres."

I els socialistes volen que Mas assumeixi responsabilitats. Segons Miquel Iceta, "ara és el moment que Artur Mas rectifiqui, que ens digui què va passar i tregui les conseqüències oportunes d'haver mentit al Parlament de Catalunya".

Joan Coscubiela, de Catalunya Sí que es Pot, considera que no es tracta de personalitzar el tema: "A Convergència Democràtica i als seus dirigents, que avui són al PDeCAT, se'ls pot exigir que d'una vegada assumeixin responsabilitats".

Des d'ERC, el seu portaveu al Parlament, Sergi Sabrià, ha manifestat que sent "rebuig i un fàstic profund" per la declaració de l'expresident del Palau de la Música. "ERC té el nivell molt alt en la lluita contra la corrupció i demanem a tothom que ho expressi de la mateixa manera", ha afirmat el diputat republicà.

Durant la sessió de control al Parlament, Carles Puigdemont ha assegurat que el govern actual no té cap cas de corrupció política i, en ple judici del cas Palau, ha fet una crida a respectar la presumpció d'innocència.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut