Artur Mas i la resta d'acusats pel Tribunal de Comptes, aquest dimarts a Barcelona
Artur Mas i la resta d'acusats pel Tribunal de Comptes, aquest dimarts a Barcelona
Barcelona

Mas acusa la jutge del Tribunal de Comptes d'actuar "al dictat" del PP amb el 9N

L'expresident sobre la sentència del Tribunal de Comptes: "Ens fan mal, però no ens fan por"

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha assegurat que la sentència que l'obliga a ell i als seus exconsellers i alts càrrecs a pagar 5 milions d'euros per l'organització del 9N és "una aberració" i "un nyap".

Mas ha recordat aquest dimarts que la jutge del Tribunal de Comptes que ha dictat la sentència, Margarita Mariscal de Gante, va ser ministra del PP i l'ha acusada d'haver actuat ara "al dictat" d'aquest partit:

"Segueix, entenem, entenc, els dictats que en el seu moment es van fer des del mateix Partit Popular. Recordem perfectament les paraules de la Soraya Sáenz de Santamaría quan va dir: "Ho pagaran de les seves butxaques, ells, elles i les seves famílies". I la Mariscal de Gante què fa? Doncs actuar en conseqüència dels mandats del PP. Què es pot esperar d'una exministra de José María Aznar?"

Notícia relacionada - 9 novembre 2014: El "sí-sí" s'imposa amb un 80,76% dels vots, amb una participació total de 2.305.290 persones

"Fins a les últimes costures"

L'expresident ho ha dit aquest dimarts a Barcelona acompanyat de la resta d'acusats, i ha afegit que la jutge ha hagut de "forçar fins a les últimes costures i les últimes conseqüències el mateix estat de dret" per "castigar-los".

Mas, però, ha assegurat que amb la sentència "ens fan mal, però no ens fan por":

"Ens fa mal, però tenim prou enteresa i serenitat i convicció per fer front a aquest mal i mostrar-nos sempre al costat de tots aquells que en aquest moment estan prosseguint aquest procés de transició nacional cap a la sobirania de Catalunya."

Notícia relacionada: La Generalitat del 155 demanda Artur Mas i li reclama 5,2 milions pel 9N

 

Notícia relacionada: L'advocat de Societat Civil Catalana acusa Francesc Homs de ser el cervell del 9N

"Tribunal de Ajustes de Cuentas"

L'expresident s'ha permès ironitzar amb el nom del tribunal, que ha dit que sembla més aviat el "Tribunal de Ajustes de Cuentas", almenys pel que fa a aquesta sentència.

Mas ha assegurat que hauran de pagar uns 5,2 milions, perquè a la xifra de la sentència, 4,9, s'hi han d'afegir els interessos i altres quantitats:

"No filen prim, van a sac contra aquelles persones que vam ser responsables de l'organització del 9N. Fem front a aquesta sentència amb fermesa i serenitat, però no amb resignació ni defalliment. Si algú pensa que fent-nos mal d'aquesta manera ens desmoralitzarem o ens enfonsarem, van molt equivocats."

L'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau ha recordat que la major part dels diners reclamats, uns 3 milions, es van destinar a comprar ordinadors que després s'han fet servir als centres escolars, i que no té cap sentit qualificar-ho judicialment com una "irregularitat comptable".

Mas ha assegurat que recorreran la sentència a la sala tercera del contenciós del Tribunal Suprem. Els diners reclamats es van avançar com a fiança amb aportacions particulars i també amb la garantia de les propietats dels acusats.

A més d'Artur Mas, també han estat condemnats pel Tribunal de Comptes els exconsellers Joana OrtegaIrene Rigau i Francesc Homs, així com els llavors alts càrrecs de la Generalitat Luis Bertran Saura, Josefina Valls, Jaume Domingo Planas, Ignasi Genovés, Jordi Vilajoana i Teresa Prohias.

Notícia relacionada - Artur Mas sobre les despeses del 9N: "Els ordinadors eren per al sistema educatiu"

ARXIVAT A:
9NArtur MasProcés catalàPDeCAT
Anar al contingut