Marlaska atribueix els aldarulls a "moviments amb fins suposadament polítics"
Grande-Marlaska: "El govern actuarà amb fermesa, ponderadament i proporcionalitat" (Reuters)
Sentència Procés

Marlaska atribueix els aldarulls a "moviments amb fins suposadament polítics"

El ministre promet que no hi haurà impunitat amb "les conductes delictives" i assegura que "molts catalans se senten desorientats"

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha garantit que no hi haurà "impunitat" amb els responsables dels episodis de "gran violència" dels últims dies a Catalunya que, ha lamentat, estan causant un greu dany a la imatge de Catalunya al món.

"No tinguin cap dubte que se seguirà detenint aquells que tinguin conductes delictives, perquè no hi ha ni hi haurà impunitat."

En una roda de premsa al Palau de la Moncloa després de la reunió del comitè de seguiment de la situació a Catalunya que ha presidit el cap del Govern espanyol, Pedro Sánchez, Marlaska ha assegurat:

"Són persones que pertanyen a moviments que intenten pertorbar la seguretat amb fins suposadament polítics, però evidentment la seva principal motivació és alterar l'ordre públic."

 

"El govern actuarà amb fermesa, ponderadament i proporcionalitat"

Preguntat pels periodistes sobre el fet que Quim Torra atribuís a "infiltrats" els incidents, Grande-Marlaska ha tornat a enviar un missatge al president demanant-li que decideixi si vol governar Catalunya o ser un "activista". I li ha recordat:

"El govern actuarà amb fermesa, ponderadament i proporcionalitat. Aplicarem als fets el marc normatiu que correspongui. Són els esdeveniments i els fets els que determinen el marc normatiu."

 

Grande-Marlaska: "El govern actuarà amb fermesa, ponderadament i proporcionalitat" (Reuters)


El ministre ha destacat l'excel·lent coordinació i cooperació entre els Mossos i la Policia i la Guàrdia Civil aquests dies que, ha insistit, no és fruit de la improvisació "sinó tot al contrari".

"L'operatiu per aquests dies es va dissenyar, amb criteris tècnics i especialitzats, a finals de setembre. El reforç d'agents es va fer a sol·licitud dels Mossos per garantir la seguretat de les persones com la de les infraestructures especialment crítiques."

A més, ha assegurat que, aldarulls a banda, "també hi ha manifestacions pacífiques, molt nombroses, que són el lliure exercici del dret fonamental de reunió i manifestació en un estat democràtic i de dret.

 

"Molts catalans se senten desorientats"

Pel titular d'Interior, "molts catalans se senten desorientats i, en certa manera, orfes. I els ha dirigit un missatge:

"Els volem dir que hi ha un govern que pensa en ells i vetlla incansablement pels seus drets: el govern d'Espanya, que treballa per protegir-los i garantir el seu benestar i la seva seguretat."

També ha posat èmfasi en el mal sobre la imatge de Catalunya que poden causar els disturbis:

"El dany reputacional a la imatge internacional de Catalunya és gran i té uns responsables que ho han atiat."

I ha afegit que "perdre-la és molt fàcil, recuperar-la molt difícil".

ARXIVAT A:
Judici procésFernando Grande-MarlaskaProcés catalàSeguretat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut