Cremen cotxes i contenidors en la tercera nit d'aldarulls a Barcelona
Cotxes en flames a Roger de Flor (Rafael Marchante/Reuters)
Sentència del procés

Còctels Molotov, àcid, pirotècnia i cotxes cremats, en una nova nit d'aldarulls Barcelona

Durant la protesta també s'haurien llançat almenys cinc coets pirotècnics contra un helicòpter dels Mossos, segons la policia catalana

RedacccióActualitzat

Tercera nit d'aldarulls a Barcelona en les protestes contra la sentència del procés. Quan ha acabat la massiva concentració a la cruïlla de la Gran Via i el carrer de Marina, convocada pels CDR, alguns dels assistents s'han desplaçat cap a la Conselleria d'Interior, on hi ha hagut incidents que han derivat en enfrontaments greus entre manifestants i policia. 


Els fets s'han produït al voltant de la Conselleria d'Interior, on hi ha hagut incendis provocats de diversos contenidors i també d'almenys cinc vehicles, que han quedat calcinats al carrer Roger de Flor, a pocs metres d'una benzinera. Els bombers han aconseguit sufocar l'incendi i evitar que el foc es propagués.

 

 

Així han quedat els cotxes incendiats
 

Còctels Molotov, bales de goma i coets pirotècnics

Una mica més tard, i mentre continuaven cremant diferents contenidors, la policia ha alertat del llançament de còctels Molotov als carrers de la ciutat i demanava als ciutadans que no s'acostessin a la zona de Gran Via amb Nàpols, un dels principals punts calents de la nit.

 

A més, durant la protesta s'haurien llançat almenys cinc coets pirotècnics contra un helicòpter dels Mossos, segons la policia catalana. L'Associació Unificada de Guàrdies Civils ha publicat a les xarxes un vídeo en què assegura que es veu aquest llançament del coet i l'atribueix als CDR:

 

D'altra banda, la Policia Nacional ha disparat bales de goma i el Mossos, projectils de foam.

 

Una bala de goma disparada per la Policia Nacional (Rafael Marchante/Reuters)
 

A quarts de dotze de la nit, a la cruïlla de Nàpols amb Gran Via, els Mossos i la Policia Nacional han hagut de retrocedir per la pressió dels manifestants, superiors en nombre, tot i l'ús continu de bales de goma i de foam. Els manifestants han celebrat aquesta victòria momentània. Poc després, han tornat les furgonetes policials i han ocupat de nou aquest espai.
 

Els manifestants s'han parapetat darrere de les barricades (Rafael Marchante/Reuters)


Durant tota la nit, els manifestants han construït diferents barricades amb mobiliari urbà: han desmuntat una bastida per utilitzar els seus elements al carrer. 
 

 

Barricades a l'entorn de la Conselleria d'Interior (Albert Gea/Reuters)


Una vintena de detinguts

Els Mossos han confirmat cap a la una de la matinada almenys una vintena de persones detingudes arreu del territori durant aquest dimecres per la seva presumpta relació amb actes violents en el marc de diferents concentracions i manifestacions.

D'altra banda, el SEM informa que ha atès 52 persones ferides, 32 a Barcelona ciutat.


Nit d'aldarulls davant la Conselleria

Tot plegat ha passat en una nova nit plena d'incidents, en què els Mossos han disparat projectils de foam:

 

 

Tot això, després que els manifestants hagin llançat paper higiènic com a acte de protesta davant una Conselleria d'Interior fortament custodiada pels Mossos d'Esquadra.

Per dispersar els manifestants, els agents antiavalots han avançat cap al carrer Diputació i s'han sentit trets que podrien ser de salves. Els assistents a la protesta també han empès un camió de grans dimensions amb un intent de trencar el fort cordó policial.
 

Els Mossos d'Esquadra han mantingut un estira i arronsa amb els manifestants (Rafael Marchante/Reuters)


Alguns manifestants han bolcat contenidors i han format barricades. Agents de la Policia Nacional ha actuat per desallotjar la zona. Hi ha hagut corredisses i càrregues policials. Les noves fogueres han obligat a tallar el trànsit al voltant del passeig de Sant Joan.
 

L'endemà dels aldarulls

La manifestació es fa l'endemà de les protestes en què hi va haver aldarulls a l'Eixample de Barcelona, amb càrregues policials, barricades i unes 250 fogueres a moltes de les cruïlles del voltant del passeig de Gràcia. En les protestes d'aquest dimarts hi va haver 30 detinguts a tot Catalunya, també a Tarragona, Lleida i Girona. 

Pel que fa als incidents de la nit de dimarts a Barcelona, hi ha quatre detinguts per als quals s'ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança. Ho ha decidit el jutjat d'instrucció 20 de Barcelona, en funcions de guàrdia de detinguts. Tots quatre estan investigats per desordres públics, atemptat a l'autoritat, lesions i danys.

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procés
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut