Primer pla de la Maria Torras, una de les quatre estudiants amb millor nota a la Selectivitat. Imatge del 29 de juny del 2017. (Horitzontal)
Primer pla de la Maria Torras, una de les quatre estudiants amb millor nota a la Selectivitat. Imatge del 29 de juny del 2017. (Horitzontal)

Maria Torras, una de les quatre alumnes amb millor nota a la Selectivitat: "El meu futur ideal passa per la investigació"

ACN Manresa.-"Il·lusió", aquesta és la paraula que millor descriu el què sent la Maria Torras, després de conèixer que, amb un 9,8, ha estat una de les quatre catalanes que han tret la millor nota a la Selectivitat. Alumna de Batxillerat a l'institut públic Pius Font i Quer de Manresa, Torras assegura que el secret per ser el millor és "que t'agradi el què fas i que gaudeixis fent-ho". "Òbviament necessites organització, marcar uns horaris i la sort també ajuda", ha afegit. Ha tret un 10 en totes les assignatures de la Selectivitat, a excepció de català i castellà, on ha tret un 9,5. "Vaig patir més en matemàtiques i física perquè vaig fer errors tontos que vaig haver de corregir en els últims cinc minuts", ha explicat. Ara encara no té clar quina carrera estudiarà i dubta entre el doble grau de física i matemàtiques, o bé el grau de nanociència i nanotecnologia. "Si m'imagino el meu futur ideal, aquest passa per la investigació", ha explicat.

El seu tutor de Batxillerat a l'institut públic Pius Font i Quer de Manresa va detectar el talent de la Maria Torras en pocs dies. "És una alumna brillant i tots n'estem molt orgullosos, qualsevol cosa que es plantegi fer ho aconseguirà", ha explicat. De fet, la Maria té un 9,95 de mitjana al Batxillerat, un 9,80 a la Selectivitat i un 13,79 de nota global. Amb aquestes notes, sens dubte, pot triar qualsevol carrera però, de moment, encara no ho té clar i dubta entre dues opcions. El que sí sap és que serà a la Universitat Autònoma de Barcelona i que, en un futur, el què més li agradaria és fer investigació. Però d'això encara no en vol en parlar massa perquè prefereix gaudir del moment i assaborir aquest dia tan especial amb la seva família, amics i professors. El secret de tot plegat, segons ha explicat, és "que t'agradi el què fas i gaudir fent-ho, a banda d'una mica de constància i disciplina." De fet, d'això la Maria en sap molt i n'és exemple el fet que, amb 17 anys, ja ha acabat el sisè curs de grau professional de piano i, a més, fa ballet i toca en un grup de música.

Anar al contingut