Sant Joan Despí

Maragall defensa "la unitat de vot" de les forces independentistes per la investidura

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura que són conscients que la unitat estratègica és "una exigència"

RedaccióActualitzat

El líder d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat que de moment els republicans estan instal·lats en el no a la investidura de Pedro Sánchez.

En el programa de TV3 "Preguntes freqüents", ha afegit que Esquerra, Junts per Catalunya i la CUP estan negociant per mantenir "la unitat de vot" en la resposta als socialistes el dia de la investidura, però "no només això":

"La unitat de vot ha de ser un element el dia de la investidura, però no només això. Ens hem de posar d'acord en una colla de coses."

"És en una colla de coses que ens hem de posar d'acord. Jo crec que ja hi estem, o hi estem molt a prop. Hi podem estar si som responsables, com Esquerra en aquests moments té clar."


Maragall ha afegit són conscients que la unitat és una "exigència".

 

Maragall, però, ha assegurat que ara per ara el vot d'ERC és clar:

"Ho tinc claríssim i ERC ho té claríssim: la nostra posició és no a Sánchez."

 

Per ell, el canvi en el sentit del vot passa per obrir un diàleg sincer i "amb contingut":

"Podem dir-ne de moltes maneres, el 'sit and talk', reprendre el fil perdut a Pedralbes però donant-li contingut... En el contingut, és evident que hi ha d'haver la falta de llibertat dels nostres presoners polítics, de la resta de repressió que ha anat agreujant-se en l'últim mes, i de com organitzem el reconeixement i la posada en pràctica de l'autodeterminació de Catalunya."

 

Sobre Podem, Ernest Maragall troba sorprenent que Iglesias hagi pactat "amb un senyor que vol controlar la nostra educació o controlar TV3", però també ha afegit que la negociació pot ser "una oportunitat" per a Barcelona.

 

Pel que fa unes eventuals eleccions avançades a Catalunya, Maragall creu que aquest mandat encara té recorregut si s'aconsegueix la unitat estratègica amb Junts per Catalunya.

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10NProcés catalàInvestiduraPedro SánchezERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut