Barcelona

Maragall crida a evitar "tacticismes" per aprovar la llei d'educació catalana

La llei d'educació de Catalunya ha superat aquesta setmana el primer tràmit parlamentari, les esmenes a la totalitat de PP i Ciutadans, i ara comença un periple marcat per les queixes d'ICV-EUiA, que ha anunciat que presentarà esmenes parcials per aconseguir modificacions en el text. En declaracions a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació, el conseller del ram, Ernest Maragall, crida els seus socis de govern a actuar amb la màxima responsabilitat i demana al conjunt de les forces parlamentàries que defugin les tàctiques polítiques en aquesta matèria. Enfortit per l'escàs seguiment de la mobilització a què dijous estaven convocats mestres i professors contra la futura normativa, Maragall no dubta que el tripartit acabarà donant tot el suport a la nova llei.

Actualitzat
El conseller ha defensat que "és hora de pensar en educació" i ha demanat als partits aparcar la tàctica política petita en benefici de "la gran política de país". Maragall assegura que tots estan cridats a adoptar una actitud responsable i saber que "el que tenim davant és una magnífica oportunitat per a l'educació d'aquest país. Això és l'única cosa que ens interessa".

Sobre la mobilització de dijous i l'escàs ressò que va tenir, Maragall ha dit que demostra que el sentiment majoritari entre els docents són les ganes de treballar conjuntament per aconseguir una bona llei. Ernest Maragall admet que ara el gran repte és guanyar-se la confiança de mestres i professors i vèncer les suspicàcies existents.

Ernest Maragall està del tot convençut que el curs actual acabarà amb la llei d'educació de Catalunya aprovada amb el suport dels tres partits que formen el govern de José Montilla i CiU.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut