Girona

Manifestació a Girona per reclamar el retorn al Ter del cabal ecològic establert per llei

Unes 2.000 persones han participat a la manifestació que la Plataforma del Ter ha convocat per reclamar la recuperació del cabal del riu. La marxa, que ha transcorregut pel centre de Girona, ha tingut per lema "Prou, volem l'aigua al Ter". Els convocants han demanat una millor gestió de l'aigua, ja que asseguren que el riu no arriba als mínims legals i, malgrat tot, se segueix transvasant cap a Barcelona. I és que el 50 per cent de l'aigua que es consumeix a aquesta àrea procedeix del Ter.

Actualitzat

La manifestació, convocada per ajuntaments, regants, entitats ecologistes i associacions civils, ha sortit de la plaça de Catalunya i ha recorregut durant dues hores els carrers del centre de Girona. La marxa ha acabat amb la lectura del manifest a càrrec de l'actor Joan Massotkleiner que ha afirmat que "la disminució del cabal del riu Ter fins a mínims ridículs és un fet sistemàtic" i ha afegit que "si bé cal tenir en compte la sequera, la causa estructural d'aquesta crisi ecològica és el transvasament que es realitza per abastir l'àrea metropolitana de Barcelona".

De la seva banda, el president de l'Associació d'Empresaris de l'Estartit-Illes Medes, Narcís Coll, ha afirmat que "ens manifestem davant de la por, la por que ens fa veure que després del mes de maig més plujós dels últims anys pel riu continuïn passant només dos metres cúbics per segon". Coll també s'ha referit al tram final del riu del qual ha dit que "està agonitzant" mentre "anem acumulant aigua als embassaments".

Els manifestants han denunciat l'incompliment de la Llei del Ter de l'any 1959 i del Pla de Cabals de Manteniment aprovat pel Govern el juliol de 2006.

 

Anar al contingut