El periodista de TV3 i Catalunya Ràdio Manel Alías, durant la cobertura de la guerra a Ucraïna
El periodista de TV3 i Catalunya Ràdio Manel Alías, durant la cobertura de la guerra a Ucraïna

Manel Alías, Premi Nacional de Periodisme per la seva cobertura de la guerra a Ucraïna

El Premi Nacional de Comunicació recau en la periodista Olga Viza López, en reconeixement d'una trajectòria de 40 anys

Actualitzat

El periodista de TV3 i Catalunya Ràdio i excorresponsal a Rússia Manel Alías ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme i Mitjans de Comunicació de la Generalitat pel rigor i el compromís amb els drets humans en la seva cobertura de la guerra a Ucraïna.

El jurat ha decidit atorgar també el guardó per extensió a tots els càmeres, periodistes i professionals de la informació que han cobert aquest conflicte per a mitjans de comunicació catalans.

De Manel Alías, que fa tres setmanes ja va rebre el Premi de Comunicació Muriel Casals també per la cobertura de la guerra, el jurat en destaca "el compromís amb la informació, la perspectiva de gènere i la defensa dels drets humans en les seves cròniques des de la regió del Donbass, que han visibilitzat històries humanes més enllà de les fonts oficials".


Olga Viza, Premi Nacional de Comunicació

La periodista Olga Viza rebrà el Premi Nacional de Comunicació pels 40 anys de dedicació a la professió. El jurat destaca que és "un referent per a dones periodistes amb la seva feina en un àmbit especialment masculinitzat com és el periodisme esportiu".  

Olga Viza quan va rebre el premi Periodista 2022 al Col·legi de Periodistes, al novembre (Europa Press/David Zorrakino)

Pel que fa al Premi Nacional de Comunicació Publicitària i Corporativa, és per a la marca Cupra, el seu equip de màrqueting i les agències que hi han treballat. El jurat valora que en només quatre anys i des de Catalunya han aconseguit "fer-se un lloc en el sector tan competitiu de l'automoció", lligat amb valors com la sostenibilitat i l'electrificació.

Els Premis Nacionals de Comunicació 2022 tenen tres úniques categories per primer cop per "adaptar-los a la realitat canviant del sector", assegura el govern en un comunicat. Així, s'eliminen els premis per sectors (ràdio, televisió, premsa, mitjans digitals) i es fusionen en un de sol, el de mitjans de comunicació.

La cerimònia d'entrega de premis tindrà lloc al Palau de la Generalitat el 30 de gener.


"Entre la terra i el cel: guerra", el "30 minuts" des de la guerra

Recupera el "30 minuts" "Entre la terra i el cel: guerra", en què Manel Alías aporta una mirada única, des del front rus, a les afectacions que està tenint la guerra d'Ucraïna, amb accés exclusiu a les zones del Donbass controlades per Rússia.

 

ARXIVAT A:
Ucraïna
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut