Una passatgera ensenya el passaport Covid en un aeroport (EFE/Cati Cladera)
Una passatgera ensenya el passaport Covid en un aeroport (EFE/Cati Cladera)

Malta se'n desdiu i deixarà entrar al país sense pauta completa, però s'haurà de fer quarantena

Hores abans que entrés en vigor la mesura, el govern de Malta ha decidit finalment no vetar l'entrada a les persones no vacunades

Actualitzat

Marxa enrere a última hora de Malta. Finalment, s'ha desdit de vetar l'entrada al país a les persones no vacunades. Ho ha fet hores abans que aquest dimecres entrés en vigor la mesura, que hauria situat el país com el primer que augmenta les restriccions d'accés a ciutadans de la Unió Europea des que va entrar en vigor l'anomenat passaport Covid.

El govern ha anunciat que les persones que provinguin d'un país classificat com a vermell, és a dir, com a zona de risc, i no acreditin la pauta completa hi podran entrar, però hauran de fer una quarantena.


Un hotel per fer quarantena

La quarantena s'haurà de fer en un hotel que els assignaran i anirà a càrrec del viatger. Els menors de 12 anys en queden exempts, però hauran de presentar una PCR negativa a l'arribada.

La nova norma inclou òbviament els mateixos maltesos que no han estat vacunats, els ciutadans de la Unió Europea i també els dels Estats Units i del Japó, entre d'altres.

Malta és un dels països del món on la campanya de vacunació ha assolit nivells més alts: prop del 80% de la població té les dues dosis. Tot i això, les autoritats han detectat un rebrot, que de moment no s'ha traduït en un repunt de pacients als hospitals.

Va ser arran d'aquest augment de positius que Malta va anunciar, fa tot just dos dies, que només hi deixaria entrar els vacunats amb pauta completa. L'anunci va desencadenar una pluja de crítiques de la Comissió Europea perquè anava més enllà del passaport Covid europeu.

Tot i que el reglament per als estats membres permet endurir restriccions per motius de salut pública, l'executiu europeu ho va titllar de "desproporcionat i discriminatori".
 

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus VacunesComissió EuropeaTurisme
Anar al contingut