"Mediterráneo", una de les aspirants espanyoles als Oscars

"Madres paralelas", "El buen patrón" i "Mediterráneo", preseleccionades per als Oscars

Les pel·lícules de Pedro Almodóvar, Fernando León de Aranoa i Marcel Barrena aspiren a competir per l'Oscar a la millor pel·lícula internacional

RedaccióActualitzat

Les pel·lícules "Madres paralelas", de Pedro Almodóvar, "Mediterráneo", de Marcel Barrena, i "El buen patrón", de Fernando León de Aranoa, són les cintes votades pels integrants de l'Acadèmia del Cinema Espanyol per presentar-les a la carrera dels Oscars. Han estat elegides entre 48 produccions.

Es dona la circumstància que "Mediterráneo" i "El buen patrón" tenen participació de TV3.

La decisió dels acadèmics l'ha comunicada l'actriu Verónica Echegui en un acte amb presència del notari Federico Gayaral.

Verónica Echegui ha estat l'encarregada de comunicar l'elecció dels acadèmics (EFE/Javier Lizón)

Només un d'aquests títols, cap dels quals encara no ha estat estrenat, acabarà tenint opció de ser elegida per l'Acadèmia d'Arts i Ciències Cinematogràfiques dels Estats Units per competir per l'Oscar a la millor pel·lícula internacional, com es coneix des del 2020 la categoria que abans s'anomenava millor pel·lícula de parla no anglesa.

La 94 edició dels Oscars es farà més tard del que és habitual, el diumenge 27 de març del 2022, però un mes abans que l'any passat, que va retardar-se fins al 25 d'abril a causa de la pandèmia.

"Madres paralelas" va inaugurar el Festival de Venècia i ja li ha valgut un premi a la millor interpretació a Penélope Cruz. Almodóvar hi recupera el tema recurrent de la maternitat, al qual afegeix les fosses comunes i la memòria històrica.

"Mediterráneo", rodada a Atenes, Lesbos, Barcelona i Mataró, està protagonitzada per Eduard Fernández i Dani Rovira. Situada a la tardor de 2015, segueix dos socorristes que viatgen fins a l'illa grega de Lesbos impactats per la fotografia d'un nen ofegat en aigües del Mediterrani. Allà descobriran que milers de persones arrisquen la vida i travessen el mar en embarcacions precàries fugint de la guerra.

"El buen patrón" és una sàtira sobre l'amo d'una empresa familiar de producció de balances industrials en una ciutat de províncies. Interpretat per Javier Bardem, espera la visita d'una comissió de la qual depèn l'obtenció d'un premi local a l'excel·lència empresarial. Quan sembla que les coses han d'anar bé, tot sembla confabular-se en contra seva.


Si Almodóvar guanyés l'Oscar amb "Madres paralelas" seria la segona vegada que ho faria, vint-i-dos anys després de guanyar-lo amb "Todo sobre mi madre", una altra pel·lícula al voltant de la maternitat.

L'última pel·lícula que va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa va ser "Mar adentro", d'Alejandro Amenábar, el 2004.

El 2021 la millor pel·lícula internacional va ser la danesa "Otra ronda", del danès Thomas Vinterberg, que explica l'experiment d'un grup de professors a partir de la teoria que és bo mantenir un nivell d'alcohol a la sang.

Un any abans, l'elegida pels acadèmics va ser "Paràsits", del coreà Bong Joon-ho, que, a més, va ser la primera pel·lícula de parla no anglesa guanyadora de l'Oscar a la millor pel·lícula.
ARXIVAT A:
CinemaPremis Oscars
Anar al contingut