Conductors atrapats al quilòmetre 75 de l'A-6 en sentit Madrid (EFE)
Conductors atrapats al quilòmetre 75 de l'A-6 en sentit Madrid (EFE)

L'oposició demana explicacions de Foment al Congrés pel caos provocat per la neu

El ministre de Foment ha anunciat que obrirà un expedient a la concessionària de l'autopista

RedaccióActualitzat

Tota la nit atrapats a l'autopista. Centenars de cotxes, molts d'ells amb famílies senceres i nens petits, han quedat bloquejats per la neu entre Madrid i Segòvia. La majoria s'hi han estat des de dissabte al vespre fins aquest diumenge al matí. Al migdia ja s'ha pogut restablir el trànsit a l'autopista.

PSOE, Ciutadans i Podem acusen el govern espanyol de falta de previsió i demanen la compareixença urgent al Congrés del ministre de Foment. Íñigo de la Serna ja dit que ho farà i, a més, ha anunciat que obrirà un expedient informatiu a la concessionària de l'AP-6, Iberpistas -del Grup Autopistas, filial d'Abertis- per decidir si s'acaba obrint un expedient d'infracció.

Milers de persones atrapades per la neu han hagut de passar la nit al cotxe

Milers de persones han passat la nit al cotxe, a l'autovia A-6 i l'AP-6 a Segòvia, on s'ha viscut una situació de caos. A l'A-1 també hi ha hagut problemes per la neu i més de mil persones han estat traslladades a locals municipals d'Altsasu. A Àvila, desenes de persones atrapades per la neu als seus vehicles també han passat la nit al poliesportiu municipal.

Efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) han treballat tota la nit i el matí per alliberar els vehicles atrapats per la neu.


El malestar d'alguns conductors pel que consideren una falta de recursos era evident. Alguns han penjat vídeos del col·lapse a les xarxes socials:

La neu també afecta carreteres d'Andalusia i Extremadura.

 

L'episodi més greu va passar ahir, dissabte, a Astúries. Una dona va morir quan corria prop d'un espigó. Una forta onada la va arrossegar -a ella i un company- quan s'entrenaven per preparar una marató. L'home va poder sortir de l'aigua sol, però la víctima, no.

La DGT alerta que hi ha avisos per nevades en 17 províncies. Per això, aconsella que s'extremi la precaució al volant i recomana als conductors que viatgin amb al mòbil carregat, roba d'abric i amb prou combustible. També recomana que s'avanci la sortida per evitar viatjar de nit.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut