Barcelona

L'Open Arms salpa cap a Andalusia per rescatar migrants que travessen l'Estret

RedaccióActualitzat

 

És la imatge colpidora d'una dona morta que ha aparegut en una platja de Granada. La Guàrdia Civil sospita que pertany a un grup de migrants que van naufragar al mar. És el segon cos arrossegat pel temporal que apareix en aquesta zona en poc més d'una setmana.

Precisament, per preparar la primera missió de rescat de refugiats a la frontera sud d'Espanya, Proactiva Open Arms ha salpat aquest divendres del port de Barcelona cap a Andalusia.

Se'n va per primer cop cap al sud. Ara, té uns dies de maniobres i entrenaments, i després s'establirà a Motril, a Granada, on es posarà a les ordres de Salvament Marítim.

 

 

L'Open Arms té dos avantatges importants respecte als vaixells de Salvament Marítim: una coberta molt gran, apta per rescatar centenars de persones, i dues llanxes, que els permeten arribar molt ràpidament a les zones de rescat.

 

 

A la mateixa hora que sortia l'Open Arms, es presentava un nou vaixell que se'n va cap al Mediterrani central. És de l'ONG basca Salvamento Marítimo Humanitario i de l'associació de bombers Promeaid. Marxa cap a les costes de Líbia, però, amb els ports d'Itàlia tancats, encara no sap on podrà desembarcar les persones que rescati.

Aquest any, 1.733 persones han mort al Mediterrani.

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut