Ginebra

L'OMS alerta del potencial de pandèmia del brot de grip porcina i adverteix que la situació és greu

L'Organització Mundial de la Salut adverteix que la situació per la grip porcina és molt greu. L'OMS alerta que el brot de grip porcina a Mèxic i als Estats Units té "el potencial per convertir-se en una pandèmia mundial" perquè "està afectant persones". Segons l'OMS, el virus de grip porcina hauria provocat fins a 68 morts entre un total de 1.000 casos sospitosos. La directora general de l'OMS, Margaret Chan, ha dit que "encara és aviat per entendre una situació que està evolucionant ràpidament".

Actualitzat
Encara no ha declarat l'alerta d'epidèmia, però l'Organització Mundial de la Salut ja reconeix que la situació creada arran del brot del virus de la grip porcina és molt greu. De fet, Margaret Chan, la directora general de l'organització, ha assegurat que "es tracta clarament d'un virus animal que s'ha transmès a l'home, i això té un potencial pandèmic", és a dir, que es pot estendre arreu i afectar un nombre molt important de persones.

Chan, que era als Estats Units i ha tornat precipitadament a Ginebra, on l'OMS té la seu, per fer-se càrrec de la situació, reunirà aquest diumenge el comitè d'emergència i ja ha avançat que possiblement emetran "recomanacions temporals per salvaguardar la salut pública".

De moment, ja han demanat a tots els països que ho notifiquin immediatament si detecten casos anormals de pneumònia o grip fora de temporada en grups de població que no són els habituals, és a dir, els nens i les persones grans. El motiu és que aquest brot està afectant adults i joves amb bona salut.

Chan ha desmentit que molts treballadors del món sanitari se n'hagin contagiat, tot i que ha admès que a Mèxic, on s'han confirmat 20 casos mortals i n'hi ha una quarantena més de possibles, dos han contret la malaltia. La directora de l'OMS, però, ha afegit que "els nostres experts estan estudiant amb les autoritats sanitàries en quines circumstàncies ha passat".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut