Una noia circula amb bicicleta davant de l'Estació del Nord de València (EFE / Kai Försterling)
Una noia circula amb bicicleta davant de l'Estació del Nord de València (EFE / Kai Försterling)

L'oci nocturn a València tancarà a la 1.30 i les reunions es limiten a 15 persones

València concentra el 35% dels contagis que hi ha a tot el País Valencià, en un dia en què Espanya registra el màxim de casos des de finals de maig

Actualitzat

La capital del País Valencià té noves restriccions a partir d'aquest divendres, per frenar els contagis de coronavirus. A partir d'aquesta data, els bars, restaurants i discoteques tancaran com a molt tard a dos quarts de dues de la matinada i les trobades de familiars i amics es limitaran a un màxim de 15 persones.

La consellera de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, ha justificat les mesures pel creixement de brots a València, que concentra el 35% dels que hi ha a tot el País Valencià: 63 de 180.

"A València estem perdent traçabilitat i no se sap quin és el pacient zero, perquè hi ha mobilitat."

Les restriccions s'aplicaran durant 14 dies naturals, és a dir, pràcticament fins a final de mes. Barceló ha assenyalat que en principi aquestes restriccions només són per al cap i casal, però no ha descartat que, els propers dies, es puguin estendre a d'altres ciutats o comarques.

 

 

Taules d'un màxim de 10 persones

Una de les principals mesures és la limitació de reunions de caràcter privat en l'àmbit social a 15 persones com a molt, tant pel que fa a familiars com a amics. La Conselleria de Sanitat ha detectat que aquestes reunions són els espais amb més incidència del virus, per la relaxació i confiança de la ciutadania.

A més a més, en l'hostaleria, tots els establiments de València hauran d'assegurar una distància d'1,5 metres entre persones, no només entre taules, sinó també entre els comensals de la mateixa taula. L'ocupació màxima d'una taula serà de deu persones com a molt. "La distància no s'està respectant entre comensals i volem que es mantingui", ha indicat Barceló.

Els bars i restaurants, igual que els locals d'oci nocturn, no podran tancar més tard de dos quarts de dues de la matinada. Tampoc no podran tenir pista de ball, tot i que sí que s'hi podrà col·locar taules, amb prou distància, fins al 60% de l'aforament.

 

Turistes a la Plaça de la Mare de Déu de València
Turistes a la plaça de la Mare de Déu de València (EFE / Ana Escobar)

 

El "botellón", prohibit

Al mateix temps, el consum col·lectiu d'alcohol al carrer, l'anomenat "botellón", ha quedat prohibit i considerat una "situació d'insalubritat".

Pel que fa a les activitats culturals a l'aire lliure, l'aforament no podrà superar el 60% i la mascareta serà obligatòria encara que es pugui mantenir la distància. Als concerts a l'aire lliure, la distància també haurà de ser de metre i mig.

A les residències de gent gran, queden suspeses les visites al centre i les sortides dels usuaris, tot i que es mantenen les excepcions vigents per raons sanitàries o criteris mèdics.

 

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, aquest dijous a La Moncloa (EFE / J.J. Guillén)

 

Màxim de contagis des de finals de maig

Aquest dijous, el Ministeri de Sanitat ha registrat el nombre màxim de contagis de Covid-19 des de finals de maig. En les darreres 24 hores, se n'han registrat gairebé 3.000 casos, concretament, 2.935. En aquesta xifra, però, s'hi inclouen els que dimecres no va poder comptabilitzar la Comunitat de Madrid.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha apuntat que al voltant de la meitat dels casos que s'estan registrant els últims dies corresponen a persones que no presenten símptomes.

Simón també ha assenyalat que, malgrat l'augment de casos, actualment el coronavirus no està posant en risc de col·lapse el sistema sanitari:

"A Espanya ara mateix no hi ha un risc imminent de col·lapse sanitari."

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutPaís Valencià
Anar al contingut