L'OCDE aconsella compaginar el sistema públic de pensions amb un de privat
L'OCDE aconsella compaginar el sistema públic de pensions amb un de privat
Madrid

L'OCDE recomana obrir-se un pla de pensions privat per obtenir una prestació digna

Aquest organisme demana una reforma integral de les pensions a Espanya i defensa compatibilitzar els dos sistemes: el públic i el privat

RedaccióActualitzat

L'OCDE demana una reforma integral de les pensions a Espanya i defensa compatibilitzar el sistema públic amb el privat. És la proposta de l'Organisme de Cooperació i Desenvolupament Econòmic, que considera que a Espanya la reforma de l'actual sistema de pensions ja va tard si es compara amb altres països de la Unió Europea.

Des de la prudència i evitant assenyalar el camí a seguir, Pablo Antolín, de la Unitat de Pensions de l'OCDE, apunta la possibilitat de compaginar el sistema públic de pensions amb un de privat, si es vol tenir garantida, diu, una prestació digna al final de la vida laboral.

"Una persona que ara tingui 30 anys o comenci a treballar, la proposta és tenir un sistema conjunt complementari de capitalització i de repartiment públic. Això és el que existeix en gairebé tots els països de l'OCDE i allà és on van la majoria dels països de l'OCDE"

Una reforma del sistema de pensions que, segons Pablo Antolín, requerirà temps i molta voluntat política per arribar a un consens en relació amb la combinació dels dos tipus de prestacions, públiques i privades. Perquè a Espanya, com ha reconegut el cap de pensions de l'OCDE, no hi ha tradició de tenir una pensió privada per complementar la pública. En tot cas, el que està clar per aquest organisme és que no hi ha més remei que els treballadors s'acostumin a jubilar-se cada cop més grans.

Anar al contingut