Els agents del Seprona, de la Guàrdia Civil, senyalitzen un pou perillós
Els agents del Seprona, de la Guàrdia Civil, senyalitzen un pou perillós

Localitzen una trentena de pous perillosos sense senyalitzar a l'Alt Empordà

Arran del cas de Julen, la Guàrdia Civil, amb l'ajuda dels veïns, ha començat a localitzar i segellar aquests pous

Actualitzat

A l'Alt Empordà, en menys de 15 dies s'han localitzat 27 pous oberts i sense marcar en boscos i antics camps. El Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil, Seprona, ha rebut molts avisos i, de moment, se n'han tancat una dotzena, només a Sant Climent Sescebes, Pau i Palau-saverdera.

Agents de la unitat del Seprona s'endinsen en un camp de Pau, a l'Alt Empordà, on s'ha localitzat un pou sense cap mesura de seguretat ni cap senyalització.

 

Pou trobat pel Seprona al municipi de Pau, a l'Alt Empordà

 

El caporal primer del Seprona de l'Alt Empordà, Diego Cabeza, explica que des de finals de febrer, sobretot arran del cas del nen Julen, que va morir en caure en un pou, treballen per evitar que punts com aquest, que queden amagats, siguin una trampa mortal.

"Des que va passar allò del malaurat Julen, nosaltres aprofitàvem els serveis que nosaltres, Seprona, ja fèiem per a la vigilància cinegètica, de caçadors, de camp, i fent aquest servei vam detectar un parell de pous que no tenien cap tipus de mesures de seguretat. Es va publicar a la premsa i llavors la gent ens va començar a posar en contacte amb nosaltres i ens han indicat diversos pous d'aquest tipus."

 

 

A Palau-saverdera, un altre pou; aquest, d'aigua i més gros. Formen part de la dotzena que ja han denunciat i tancat només a l'Alt Empordà.

 

Els agents senyalitzen un pou d'aigua en un camp de Palau-saverdera

 

A Sant Climent Sescebes és on n'han trobat més, i on ara en tenen prop de 15 per verificar. Els que més coneixen el territori, com Josep Maria Menera, president de la Societat de Caçadors de Sant Climent, n'han localitzat una quants en zones que havien estat vinyes i tenien un pou que ha quedat obsolet.

"Si venen altres persones caçant, al voltar per aquí hi pot caure un gos, o poden passar mil coses. Això abans eren vinyes, la gent ha deixat de conrear-les i ha quedat el pou al mig, que era el pou que es feia servir per tractar amb aigua els productes de la vinya. El que intenten és evitar el perill d'aquests pous al mig del camp que ningú els veu ni saben on són."

 

Un altre dels pous trobats a Sant Climent Sescebes pels caçadors

 

L'Ajuntament ha explicat que quan els adverteixen que hi ha un pou sense les mesures correctores, requereixen els propietaris perquè les apliqui. Si no ho fan, els podran sancionar. Una mesura que, de moment, no s'hagut d'aplicar.

 

Un dels pous ja tapats a Sant Climent Sescebes

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambientGuàrdia CivilJulen
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut