Primer pla de la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, mirant a l'esquerra, mentre atén la premsa. Imatge del 4 de novembre de 2016 (horitzo…
Primer pla de la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, mirant a l'esquerra, mentre atén la premsa. Imatge del 4 de novembre de 2016 (horitzontal)

Lloveras veu "indignant i inacceptable" la detenció de Venturós i fa una crida a "defensar la democràcia"

ACN Vilanova i la Geltrú.-La presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, ha titllat d'"indignant i inacceptable" la detenció de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ocorreguda aquest divendres a primera hora del matí. Lloveras ha assegurat que l'arrest "demostra que el sistema judicial està polititzat" i ha animat a la participació a la mobilització d'aquesta tarda per "defensar la democràcia". En declaracions a la premsa abans d'assistir a una comissió de seguretat del Consell Comarcal del Garraf com a alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Lloveras ha evitat opinar sobre l'actuació dels Mossos d'Esquadra en la detenció de Venturós, assegurant que és un "error" focalitzar el debat en aquesta qüestió. Respecte la crida a la desobediència feta des de la CUP, la presidenta de l'AMI ha instat les formacions sobiranistes a actuar de forma "coordinada, efectiva i segura". "Hem de buscar un posicionament comú, perquè fer declaracions individuals no és positiu", ha conclòs.

Neus Lloveras considera que és "una vergonya" que Montse Venturós hagi estat obligada a anar a declarar davant el jutge d'instrucció "per deixar una estelada penjada al balcó" i ha criticat que es traslladin als jutjats qüestions de caire polític. "No ho hem de consentir", ha afirmat, recordant que hi ha més de 400 procediments judicials oberts per casos relacionats amb l'exhibició d'estelades o mocions de suport al procés sobiranista. Tenint en compte aquestes xifres, Lloveras ha conclòs que "el sistema està en risc perquè ja no es pot fer política lliurement".Preguntada sobre quin ha de ser el paper que han de desenvolupar els Mossos d'Esquadra en citacions judicials de casos relacionats amb la reivindicació sobiranista, Neus Lloveras no ha volgut respondre i ha assegurat que centrar el debat entorn aquesta qüestió és "atacar el missatger". Així, considera que és un "error" qüestionar si els Mossos han d'actuar o no ,i ha afirmat que "el problema és el que està passant al país, on està en risc la democràcia".Finalment, la presidenta de l'AMI ha evitat sumar-se explícitament a la crida a la desobediència que defensa la CUP, a qui ha respòs que "qualsevol acció feta pels demòcrates, ha de ser de forma coordinada, efectiva i segura". En aquesta línia, ha defensat que cal "avaluar la situació entre tots els que treballem per un país diferent, i a partir d'aquí cal buscar un posicionament comú".

Anar al contingut