Marbella

Llibertat sota fiança per a dos dels trenta detinguts en la segona fase de l'Operació Malaia contra la corrupció de Marbella

El jutge instructor del "cas Malaia" ha decretat llibertat sota fiança amb càrrecs per a dos dels trenta detinguts en la segona fase de l'Operació Malaia. Salvador Gardoqui i Sergio Santana han abandonat la presó després de dipositar la fiança. Trenta persones van ser detingudes dimarts en la lluita contra la presumpta trama de corrupció a l'Ajuntament de Marbella. Entre els detinguts hi ha exregidors del consistori, constructors i promotors.

Actualitzat

El primer dels imputats, Salvador Gardoqui, que ja havia estat detingut en la primera fase del cas i posat en llibertat sense fiança acusat d'un presumpte delicte de blanqueig, ha abandonat les dependències judicials al voltant de les tres de la matinada després de dipositar una fiança de 12.000 euros, segons ha dit als periodistes el mateix imputat.

Segons Gardoqui, el jutge manté el mateix càrrec que li va imputar després de la seva primera compareixença el 2 d'abril passat.

El segon imputat, Sergio Santana, detingut a Pamplona, ha abandonat les dependències judicials al voltant de les 3.45, després de gairebé vuit hores des de la seva arribada i un cop els seus familiars van dipositar la corresponent fiança fixada pel jutge per a la seva posada en llibertat.

Tots dos, que han estat assistits en les seves declaracions per un advocat d'ofici en no comptar amb lletrats particulars, formen part de la trentena de detinguts en les últimes hores per la policia en el marc de la segona fase de l'Operació Malaia contra la corrupció immobiliària a Marbella.

Entre els detinguts hi ha 13 exregidors del consistori, 13 constructors i 4 persones relacionades amb la corporació.

Anar al contingut