El pare de les dues noies de Terrassa assassinades al Pakistan, detingut aquest dimecres
El pare de les dues noies de Terrassa assassinades, detingut aquest dimecres (ACN/Marta Vidal)

Llibertat provisional per al pare de les germanes de Terrassa assassinades al Pakistan

El van detenir acusat de col·laborar en l'engany perquè viatgessin al Pakistan, sabent que s'exposaven a un "crim d'honor"

Un jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs el pare de les dues noies pakistaneses i veïnes de Terrassa que s'oposaven als seus matrimonis forçats i que van ser assassinades al Pakistan el maig de l'any passat. Anissa Abbas, de 24 anys, i Arooj Abbas, de 20, van morir a trets després de ser torturades, víctimes d'un "crim d'honor", executat per la mateixa família, quan van voler divorciar-se.

Dimecres van detenir Ghulam Abbas al seu domicili de Terrassa acusat de cooperar en l'engany per fer que les dues noies viatgessin al Pakistan, considerant que sabia que corrien perill.

D'acord amb el criteri de la Fiscalia, el pare de les germanes assassinades ha quedat en llibertat amb les mesures cautelars de retirada de passaport i prohibició de sortir d'Espanya, a més de presentar-se al jutjat cada quinze dies i quan sigui requerit. En la compareixença al jutjat d'instrucció número 3 de Terrassa s'ha acollit al dret a no declarar.

Se l'investiga pels delictes d'assassinat, coaccions i maltractament, entre d'altres. Se sospita que hauria enganyat les seves filles perquè anessin al Panjab, amb l'excusa que la mare s'havia posat malalta, mentre era allà de vacances amb el germà petit. Allà hi havia els seus marits, dos cosins de qui es volien separar. 

La policia pakistanesa va detenir set familiars que eren a la casa durant el crim, inclosos dos germans de les joves, un d'ells el presumpte autor material, i els dos marits. Els germans de les dues noies estan en llibertat i haurien tornat a Espanya, segons ha pogut saber TV3.

La mare i el germà petit van tornar a Catalunya, amb la intervenció del cònsol del Pakistan a Barcelona.

El crim es va cometre al Pakistan i les noies eren residents a Catalunya, però no tenien la nacionalitat espanyola. És per això que el delicte no es pot perseguir aquí.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaMasclisme Pakistan
Anar al contingut