Imatge de la gent fent cua a l'avinguda Rius i Taulet per entrar al punt de vacunació el 5 de desembre de 2021. (Horitzontal)
Imatge de la gent fent cua a l'avinguda Rius i Taulet per entrar al punt de vacunació el 5 de desembre de 2021. (Horitzontal)

Llargues cues a Fira de Barcelona per vacunar-se sense cita prèvia

ACN Barcelona.-Centenars de persones han fet cua aquest diumenge al matí per vacunar-se a Fira de Barcelona, un dels dos punts habilitats per fer-ho sense cita prèvia a Barcelona. Abans de les nou del matí, hora d'obertura del centre, la filera de gent que s'esperava arribava folgadament a la plaça Espanya. Així s'ha mantingut fins que, dues hores després, personal del punt de vacunació ha informat als que s'esperaven que les 1.500 dosis disponibles s'havien exhaurit. Molts dels que feien cua, com ara la Samira, ja ho van intentar ahir a La Maquinista, l'altre punt de vacunació sense cita prèvia. "Ho he anat deixant per problema d'horaris i ara m'ha tocat córrer i fer hores de cua. Espero aconseguir-ho avui", ha apuntat.

Les hores per vacunar-se sense cita prèvia, tant a Fira Barcelona com a La Maquinista, els dos punts habilitats, són comptades i això està provocant que amb l'aplicació del passaport covid les cues siguin la tònica general. Tot i que Salut fa una crida a demanar cita davant l'alta afluència d'usuaris, ahir dissabte es van produir a La Maquinista i aquest matí s'han repetit a Fira Barcelona, on centenars de persones han desafiat el fred i el fort vent per vacunar-se.Molta de la gent que feia cua ha criticat que els ha estat impossible aconseguir cita prèvia perquè el sistema està col·lapsat. L'Àlex, amb una dosi posada després de passar la malaltia, s'ha acostat per posar-se la segona i poder viatjar sense "ensurts". En la mateixa situació estava el Manel, que ha de viatjar en breu a Escòcia per feina. Entre les persones consultades per l'ACN, la majoria havien intentat vacunar-se en més d'una ocasió. La Samira, per exemple, ho va provar dimecres, però en no tenir cita no la van agafar, i ahir, també sense èxit, ho va provar a La Maquinista. Aquest matí, als volts de les 11, tot i que ha preferit quedar-se per intentar-ho, al seu tram de la cua els han informat que ja no els podien garantir la vacunació perquè les dosis s'estaven exhaurint. En aquest moment, la fila de gent continuava arribant a la plaça Espanya.Qui sí s'ha pogut vacunar és el Cristian, gallec treballant a Barcelona per uns mesos que ja ho havia provat dos cops aquesta setmana. Ha arribat a Fira Barcelona a un quart de 10 i després d'una hora i mitja fent cua ha pogut entrar al punt de vacunació amb la seva xicota. Tot i que la vacunació sense cita prèvia està exclusivament dirigida a primeres i segones dosis, la Maria Àngels i la Manuela feien cua per mirar de posar-se la tercera. La primera ha de tenir cura de la seva neta d'un any entre setmana i ha optat per fer cua des de primera hora aquest diumenge per "treure's un pes de sobre". De la seva banda, la Manuela, de 80 anys, ha d'ingressar en breu en una residència on li demanen disposar de la tercera dosi i ha provat sort aquest diumenge.

Anar al contingut