Llarena insta Montoro a aportar proves que no es van gastar diners públics l'1-O

El magistrat considera que les declaracions contradiuen les que ha recollit ell durant la instrucció

Actualitzat

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha emès una interlocutòria en què insta el ministre d'Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, a argumentar les seves declaracions als mitjans en què assegura que no es va destinar ni un euro de diners públics a l'organització de l'1-O.

Segons Llarena, les seves afirmacions "contradiuen les proves que figuren en la instrucció de la causa". Per això li demana que aporti proves "com més aviat millor" sobre "el suport objectiu concret de les seves declaracions".

El jutge manifesta que diversos dels processats en la causa han objectat les declaracions del ministre en les seves compareixences davant del Suprem d'aquesta setmana, en la qual han defensat "la injustificació del delicte de malversació de cabals públics pels quals han estat processats i pels quals s'ha dictat una ordre europea de detenció contra ells".

 

 

Això contradiu les fonts de prova del sumari, diu el jutge, que processa diversos dels implicats pel delicte de malversació, que consisteix precisament en la utilització de diners públics amb finalitats il·legítimes en l'organització del referèndum de l'1 d'octubre.

A Hisenda ja li ha arribat la notificació de Llarena, i ha avançat que l'advocacia de l'Estat i els serveis jurídics enviaran aviat tota la informació que demana.

Aquesta mateixa setmana Montoro afirmava: "No sé amb quins diners es van pagar aquestes urnes dels xinesos de l'1 d'octubre ni la manutenció de Puigdemont; però sé que amb diners públics, no."

El titular d'Hisenda va assegurar que des que van intervenir les arques públiques catalanes no ha anat a parar ni un euro al procés. I és que, si no, assegura, s'hauria comès un delicte de falsificació d'un funcionari, ja que qualsevol despesa ha de passar comptes al departament que dirigeix. De tota manera, afirmava que l'acusació es pot sustentar en fets com l'obertura d'escoles públiques.

Hisenda diu que aportarà tota la documentació

El ministeri d'Hisenda i Funció Pública ha assenyalat que aportarà a Llarena tota la documentació on es detalla el control de l'execució pressupostària. Hisenda veu "positivament" la providència de Llarena perquè els dona l'oportunitat d'aportar al Suprem totes les actuacions de control als pressupostos de la Generalitat.

En un comunicat, Hisenda recorda que va iniciar diversos controls pressupostaris a Catalunya l'any 2015, els va reforçar el juliol de 2017 i va aprovar la intervenció dels comptes de la Generaliatt el setembre de l'any passat, una situació que es manté en l'actualitat.

"El Ministeri aportarà al jutjat tota la documentació on es detalla el control de l'execució pressupostària que ha donat seguretat als ciutadans catalans i a la resta d'espanyols"

 

 

Comunicat Hisenda Requeriment Llarena by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
MalversacióProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut