Mehdi Karami i Mohammad Hosseini han estat executats pel règim iranià (CCMA)

L'Iran executa a la forca dos presos per les protestes contra el règim

Dos homes més han estat declarats culpables d'haver mort un paramilitar en els incidents que van començar arran de l'assassinat de Jina Amini

L'Iran continua les execucions de manifestants detinguts en les protestes contra l'assassinat de la jove kurda Jina Mahsa Amini.

Els aiatol·làs han penjat a la forca dos joves a qui acusaven d'haver mort un paramilitar de les forces Basij, vinculades a la Guàrdia Revolucionària, l'exèrcit ideològic de l'Iran.

Mehdi Karami, de 22 anys, era campió de karate i membre de la selecció nacional. El seu advocat denuncia que l'haurien torturat per aconseguir una confessió falsa. El mateix hauria passat amb Mohammad Hosseini, de 39 anys, víctima també d'un judici espectacle amb què el règim vol intimidar els manifestants, segons denuncien organitzacions pels drets humans.

En les últimes hores, s'han repetit a les xarxes els vídeos d'actrius i actors de tot el món expressant el seu suport a la societat iraniana.

Quatre execucions

Quatre homes han estat executats des que van començar les protestes per la mort d'Amini, al setembre, mentre era sota custòdia de la policia de la moral perquè no portava el vel posat correctament, un moviment de contestació que s'ha anat estenent a l'Iran.

Al desembre van executar Mohsen Shekari, acusat de ferir un integrant d'una milícia islàmica, i pocs dies després van executar un segon manifestant, Majid Reza Rahnavard, acusat de matar dos integrants de les forces de seguretat.

El govern va anunciar també el mes passat que suprimia la policia de la moral, en un intent de frenar un dels pitjors reptes al govern teocràtic des de la Revolució Islàmica del 1979. Ara, els manifestants ja demanen la fi de la República Islàmica fundada per Khomeini.

El règim iranià ha condemnat a mort 14 persones, totes per fets vinculats a les manifestacions. Un dels casos que ha tingut més transcendència pública ha estat el del futbolista Amir Nasr-Azadani.

 

ARXIVAT A:
Iran
Anar al contingut