L'Institut del Teatre porta a la Fiscalia un professor per indicis d'assetjament sexual

L'Institut ho ha traslladat al ministeri fiscal perquè determini si hi ha responsabilitat penal en la conducta del docent

RedaccióActualitzat

L'Institut del Teatre ha posat a disposició de la Fiscalia Provincial de Barcelona l'expedient disciplinari obert a un docent de la institució en haver identificat indicis d'assetjament sexual en el seu comportament. A través d'un comunicat, l'Institut ha destacat que un cop finalitzada la instrucció per part de Diputació de Barcelona, i donat que s'han confirmat els indicis d'assetjament sexual, s'ha procedit a posar-ho en coneixement del ministeri fiscal perquè determini si hi ha responsabilitat penal en la conducta del docent.

El mes de maig passat, l'Institut del Teatre de Barcelona va obrir tres expedients disciplinaris a professors en actiu en aquell moment, un per indicis d'assetjament sexual i dos per conductes inapropiades. L'obertura dels expedients van ser el resultat de la investigació de les denúncies rebudes per part de la Comissió de Prevenció i Investigació d'Assetjaments Sexuals de l'IT, que va analitzar deu d'alumnes i exalumnes.

Aquestes denúncies acusaven 5 professors en plantilla i 8 professors jubilats.


El detonant de les denúncies

L'espurna d'aquest procés la va encendre una informació periodística del diari Ara a finals de febrer, que va denunciar dècades d'abusos a l'IT i es va centrar en el professor i director Joan Ollé.

Llavors, la direcció va apartar Ollé de la docència, i ell es va defensar invocant la presumpció d'innocència. Els alumnes es van mobilitzar per reclamar la dimissió de la direcció.

Pocs dies després va dimitir l'equip d'art dramàtic, i també la directora de l'IT, Magda Puyo, malgrat que havia assegurat que no ho faria.

L'escàndol va generar una onada d'indignació en el sector, que es va canalitzar a les xarxes socials amb les etiquetes #NoÉsTeatre i #ProuAbusos.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual
Anar al contingut