Vic

L'informe jurídic encarregat per l'Ajuntament de Vic avala el model d'empadronament que proposa

La polèmica desfermada arran de les intencions de l'Ajuntament de Vic a negar l'empadronament al municipi a aquells immigrants en situació irregular ha portat el consistori a demanar un informe jurídic per avalar-ne la legalitat. El bufet d'advocats Roca Junyent ha estudiat el cas i conclou que la mesura "no pot ser titllada de cap de les maneres d'incorrecta o contrària a la llei". Amb aquesta conclusió l'Ajuntament pretén replicar les veus que des del govern espanyol l'han acusat d'actuar contra el que diu la llei. Amb tot, l'alcalde vigatà, Josep Maria Vila d'Abadal, va comprometre's a fer marxa enrere si el govern espanyol dictamina, amb arguments jurídics, que la mesura és il·legal.

Actualitzat
El consistori ha informat que ha entrat una instància a la subdelegació del govern de Barcelona dirigida al ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, per reclamar que s'informi per escrit dels requisits per a l'empadronament municipal. Segons l'escrit, en aplicació de la llei, cal que el passaport d'un ciutadà no comunitari s'acompanyi del visat per fer aquest tràmit.

En concret, l'informe apunta que la llei distingeix entre estrangers procedents de la Unió Europea i d'altres països, als quals, i "en estricta aplicació i respecte al que estableix l'apartat 2 de l'article 25 de la llei 4/200, és necessari que el passaport s'acompanyi del preceptiu visat".

Anar al contingut