L'incendi de Gran Canària comença a remetre després d'arrasar 10.000 hectàrees
Un dels helicòpters llençant aigua a la població de Montaña Alta (Efe)

L'incendi de Gran Canària comença a remetre després d'arrasar 12.000 hectàrees

El vent ha afluixat i les temperatures han disminuït lleugerament, fets que han ajudat els equips d'extinció

RedaccióActualitzat

L'incendi que es va iniciar a l'illa de Gran Canària dissabte passat ha començat a remetre, segons el president del govern de Canàries, Ángel Víctor Torres. Gràcies al fet que el vent ha afluixat i les temperatures nocturnes s'han moderat, s'ha pogut evitar que el foc, després de tres dies avançant sense control, s'estengués gaire més. També s'ha evitat que entri a la Reserva Natural d'Inagua, un espai protegit molt valuós.

Així ho explicava dimarts al matí en el seu compte de Twitter l'àrea de Seguretat i Emergències del Govern canari:

 

 

El fet que el foc no hagi avançat cap a les pinedes d'Inagua pot ajudar els equips d'extinció a evitar que avanci cap a la part sud de l'illa, que ja està en situació de preavís.
 

Bombers lluitant contra l'incendi al costat d'una carretera


En canvi, la zona més turística no es troba en risc, segons ha informat el servei de Seguretat i Emergències. En els eu compte de Twitter, ha reproduït un missatge en anglès del govern canari explicant que el foc no amenaça les instal·lacions turístiques de Mogán:

 

 

L'últim recompte indica que s'han desallotjat 56 poblacions des que es va declarar l'incendi. En total s'han evacuat unes 10.000 persones. El foc ja ha afectat més de 12.000 hectàrees i més de mil persones, i 16 aeronaus participen en l'extinció. Aquest dimarts s'hi incorporaran dos helicòpters i tres avions més.
 

Flames a prop d'un nucli habitat

L'Associació Unificada de la Guàrdia Civil ha difòs a Twitter un vídeo que mostra com efectius del cos han rescatat un gos que estava deshidratat.

 

 

Dilluns, Copernicus, servei europeu de proveïmens d'imatges de satèl·lit, mostrava la complexitat del foc, amb diversos fronts oberts:

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut