Xoan Elorduy i una tècnica de l'INCAVI observen una de les vinyes que s'han regat fent servir el seu sistema
Xoan Elorduy i una tècnica de l'INCAVI observen una de les vinyes que s'han regat fent servir el seu sistema

L'INCAVI implementa a Verdú un sistema de reg en vinya per estalviar un 30% d'aigua i mantenir la producció i qualitat

ACN Verdú - L'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), juntament amb l'Oficina del Regant del Departament d'Acció Climàtica, ha implementat en unes finques de vinya al terme municipal de Verdú (Urgell) un sistema de reg que ha permès reduir en més d'un 30% l'aigua que faria servir normalment un viticultor per regar les plantes. A més, els nivells de producció i de qualitat del vi s'han mantingut dins els criteris determinats per la DO Costers del Segre, ha afirmat Xoán Elorduy, cap del Servei de Viticultura i Enologia de l'INCAVI. L'estratègia de reg, que s'ha desenvolupat en els darrers sis anys i ja la coneixen més de 150 viticultors del territori, s'articula amb sensors metereològics i d'humitat del terra per precisar quan és necessari regar.

Anar al contingut