El Govern espanyol retira Nadia Calviño com a candidata per dirigir l'FMI
Nadia Calviño, ministra d'Economia

Límit de 3 euros mensuals en les comissions dels comptes bancaris bàsics

El govern espanyol estudia que aviat els comptes bancaris siguin gratuïts per als col·lectius més vulnerables

Quim BalaguerActualitzat

A partir d'ara les entitats financeres hauran d'oferir comptes bàsics en què només podran aplicar una comissió màxima de 3 euros mensuals, 36 a l'any.

Això s'estableix en una ordre ministerial firmada aquest dijous per la ministra d'Economia, Nadia Calviño, que adequa la legislació espanyola a una normativa comunitària.

La ministra ha anunciat que de cara al futur s'estudia eliminar aquesta comissió per a les persones que, segons el nivell de renda i altres paràmetres, puguin acreditar situació de vulnerabilitat.

 

Accés universal

La directiva europea té com a objectiu que cap ciutadà quedi exclòs del dret a obrir un compte per poder fer les operacions financeres més habituals.

Per això fixa que hauran de garantir serveis com la domiciliació de rebuts, l'ús de targetes de dèbit o de prepagament, transferències, dipòsits i la retirada d'efectiu a les oficines o als caixers.

Quan obrin aquests comptes bàsics, els bancs no podran obligar el client a domiciliar-hi la nòmina, tenir-hi un saldo mínim o fer una despesa determinada en el cas de les targetes.

Per a gairebé totes les entitats espanyoles, la normativa comportarà que hagin de rebaixar les comissions que ara cobren, que en alguns casos són del doble del que s'estableix ara.

ARXIVAT A:
Banca
Anar al contingut