Madrid

L'Ibex modera la caiguda i tanca amb una pèrdua del 2,27%

L'Ibex ha tornat a tancar amb pèrdues, tot i que més moderades que les d'ahir, quan va caure un 5,4%. En una jornada que ha estat molt volàtil, el selectiu espanyol ha perdut finalment un 2,27% i s'ha situat en els 9.635 punts. L'Ibex ha aconseguit remuntar una mica, tot i que en la sessió d'aquest dimecres ha tocat mínims, arrossegat per la por dels inversors després que l'agència Moody's ha anunciat que podria rebaixar la qualificació del deute de Portugal. Finalment, però, el selectiu ha recuperat terreny animat per Wall Street.

Actualitzat
Grifols i Telecinco han estat els millors del dia amb guanys del 3,16% i del 2,59%, respectivament. ArcelorMittal, que ha pujat al 0,92%, i Mapfre, que ha avançat un altre 0,09%, han estat els altres dos valors que han acabat en positiu.

El Banco Popular se n'ha endut la pitjor part amb caigudes del 4,91%, seguit del Banesto, que ha perdut el 3,73%, i del BBVA, que ha cedit un altre 3,65% i ha estat el més baixista entre els grans valors. El Santander ha perdut el 2,5%, Telefónica l'1,74%, Iberdrola el 2,52% i Repsol el 2,36%.

L'anunci de l'agència Moody's de posar en revisió per una possible rebaixa la qualificació de Portugal, també ha afectat l'euro. La seva cotització ha baixat fins a 1,29 dòlars. En concret, la moneda única, que ahir va perdre els 1,3 enmig del pànic desfermat sobre el sud d'Europa, ha arribat a caure un 0,7%, fins a 1,2883. Es tracta del nivell més baix de l'euro des d'abril del 2009.

Un govern econòmic

El director del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Kahn, ha dit en una entrevista a "Le Parisien" que és urgent que algú agafi el timó de l'economia europea. Sobre la possibilitat de contagi grec a altres països, Strauss-Kahn entén que sempre hi ha riscos, però que s'han d'evitar de totes les maneres possibles.

El responsable de l'FMI, que en cap cas ha parlat d'Espanya, considera que la millor manera de lluitar contra els especuladors és "fer-los perdre diners". En aquest sentit ha comentat que "tots els que han apostat perquè Grècia s'enfonsaria en els pròxims mesos ho pagaran".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut