L'Hospital de Mataró, el primer d'oferir rehabilitació telemàtica a pacients de Covid

Molts pacients, després d'estar tants dies a l'UCI, necessiten recuperar la musculatura per poder-se moure

Anna LasagaActualitzat

Els llargs períodes ingressats a l'hospital deixen els malalts de Covid-19 molt dèbils, fins al punt de necessitar recuperar la musculatura per poder-se moure. L'Hospital de Mataró és el primer que ha engegat un servei telemàtic de rehabilitació per ajudar aquests pacients.

Eulogio Pleguezuelos Cobos, cap del Servei de Rehabilitació de l'Hospital de Mataró, explica que la debilitat pot deixar sense caminar alguns pacients.

"Aquesta debilitat afecta a banda i banda del cos, afecta tant braços com cames i la musculatura respiratòria, pot ser tan important que pot limitar fins i tot el caminar als pacients."

 

Els 20 pacients que atenen fan 3 sessions setmanals d'una hora de durada. Tenir contacte amb l'hospital els dona seguretat i noten com es recuperen més de pressa.

 

En Miguel Ángel Duque es va passar 13 dies a l'UCI. Ell va notar la falta de força sobretot a les mans. Explica que no tenia gens de musculatura, fins al punt que no podia moure els dits.

"Em van donar el mòbil i el vaig bloquejar, però no sabia fer anar els números."

 

De mica en mica s'està recuperant, ara ja pot fer passejos i no es cansa tant. Els metges, però, ja li han dit que li queden mesos per recuperar-se al cent per cent.

Fent rehabilitació telemàticament


El de Mataró és el primer hospital que ha posat en marxa el servei de rehabilitació telemàtica, però n'hi ha molts que han fet vídeos per ajudar els pacients a recuperar-se abans i millor.

Esperen que cada vegada siguin menys els pacients que requereixin aquest servei, sobretot perquè no hagin hagut d'estar tants dies a les UCI.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut