L'exposició "Feminista havies de ser" reivindica el feminisme per transformar la societat

La mostra es podrà veure fins al 29 de novembre al Palau Robert

Laia MestreActualitzat

El Palau Robert acull l'exposició "Feminista havies de ser", que reivindica d'una manera diferent i creativa el feminisme, i proposa un recorregut per alguns dels molts motius que justifiquen la seva necessitat com a moviment d'alliberament de les dones al segle XXI per a transformar la societat i assolir la igualtat efectiva de gènere.

L'exposició, que es podrà veure fins al 29 de novembre comença amb una enorme poma, la de l'expulsió del paradís per culpa d'Eva. I des d'aquest símbol que tant ha marcat la nostra cultura, es repassen totes les desigualtats que continua patint més de la meitat de la població mundial pel sol fet de ser dones.

Exposició "Feminista havies de ser"

Des de la bretxa salarial fins a l'escassa presència en càrrecs de responsabilitat, la banalització de la salut femenina o l'assetjament sexual. Tot, amb arguments i xifres contundents de la situació en què ens trobem.

La Natza Farré, comissària de l'exposició, diu que les dones han hagut de de sentir moltes vegades que són unes exagerades, que es queixen per vici.

"Llavors ensenyem els nostres vicis. I llavors veiem que els nostres vicis són grandíssimes discriminacions durant segles i segles i segles. O sigui que no és una cosa nostra de boges feministes sinó que és una situació que ja no pot durar més"

A la sala d'espera, el public es pot fer la idea del que han trigat les dones a aconseguir coses tan bàsiques com poder votar, conduir o treballar. S'estima, per exemple, que a Catalunya encara falten 71 anys per arribar a la igualtat salarial entre homes i dones.

Camil·la de Mas, visitant, diu que a l'exposició es pot veure el que pateixen totes les dones i que de seguida se sent apel·lada. L'Alba Rodríguez explica que no es pensava que la diferència salarial fos tan diferent entre homes i dones.

 

De les grans lluites actuals es passa a les experiències personals, animant les visitants a participar-hi. Explicant unes vivències que acabaran formant-ne part.

 

 

 

ARXIVAT A:
Feminisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut