Soldats de l'exèrcit afganès
Soldats de l'exèrcit afganès
Kabul

L'exèrcit americà confirma la mort del cap d'Estat Islàmic a l'Afganistan

RedaccióActualitzat

El govern afganès i l'exèrcit dels Estats Units han confirmat la mort del líder del grup jihadista Estat Islàmic a l'Afganistan, Abdul Hasib, durant una operació conjunta de les forces nord-americanes i locals a l'est del país, a finals d'abril. Concretament, a la província de Nangarhar, a la frontera amb el Pakistan.

També han mort funcionaris d'alt nivell i 35 combatents durant la incursió dels comandaments afganesos en col·laboració amb les forces nord-americanes, ha explicat el portaveu de les forces nord-americanes a l'Afganistan en un comunicat.

El cap de les forces nord-americanes a Kabul, el general John Nicholson té 8.400 soldats a l'Afganistan sota la bandera de l'OTAN.

Aquest és el segon líder d'Estat Islàmic que maten en nou mesos conjuntament amb mandataris jihadistes i centenars dels seus combatents.

Durant més de vint anys, Estat Islàmic ha fet una campanya brutal d'assassinats, tortura i violència contra el poble afganès, sobretot al sud de Nangarhar, explica el general Nicholson.

El Pentàgon té com a objectiu posar fi a Estat Islàmic a l'Afganistan en els pròxims mesos.

Anar al contingut