L'Espanyol derrota l'Almeria 0-1 i es retroba amb el triomf fora de casa set mesos després

Quinze desplaçaments després, l'Espanyol va tornar a guanyar fora de casa. L'equip periquito es va retrobar amb el triomf lluny de Cornellà-el Prat gràcies a una importantíssima victòria a Almeria que li serveix per acabar amb una ratxa lamentable i, a més, per assegurar-se pràcticament la permanència a Primera. El conjunt andalús va dominar clarament en el primer temps però no va saber aprofitar-ho i, en el segon, va veure com un golàs de falta de Luis García donava avantatge als catalans. Amb el 0-1, els de Pochettino podrien haver sentenciat i, malgrat que van acabar patint, van poder festejar un triomf tan anhelat com necessari.

S'ha acabat el malson i, d'una tacada, també el patiment. Amb la victòria a l'estadi dels Jocs del Mediterrani, l'Espanyol ha posat punt final a la mala ratxa en els partits fora de casa i alhora ha deixat gairebé assegurada la seva permanència a Primera.

Pochettino havia demanat que els seus homes juguessin davant l'Almeria amb la mateixa intensitat amb què van rebre el FC Barcelona però l'Espanyol no va ser, ni de bon tros, l'equip que va empatar amb el líder. Els blanc-i-blaus van voler conservar la pilota però no van ser ni tan precisos, ni tan ordenats ni tan generosos en la contenció com ho van ser davant els culers.

Això ho va aprofitar el conjunt local per fer mal als catalans a través de les bandes gràcies, sobretot, al sempre incisiu Crusat. Els andalusos van dominar però no van saber traduir aquesta superioritat en ocasions clares per falta de precisió i contundència en els metres finals. El joc va estar igualat però cap dels dos equips va xutar amb perill a la porteria contrària fins que a cinc minuts per al descans Luis García va tenir l'ocasió més clara dels primers 45 minuts. L'asturià va encarar Alves però la seva rematada es va topar amb una bona aturada del porter brasiler. L'única amenaça dels locals en aquesta primera part van ser dos cops de cap -de Soriano i d'Uche- que van marxar desviats.

Gol i lluita

Al segon temps els de Pochettino van oferir una altra cara: més ambiciosa, més perillosa i més efectiva. L'equip de Lillo es va anar diluint i va donar molts metres a un Espanyol que va gaudir de bons contracops. Forlín va amenaçar i, després, Soriano i Piatti van replicar.

Eren els minuts més inspirats dels locals però aleshores va arribar el golàs de Luis García. El davanter va aprofitar una falta comesa sobre ell mateix per batre Alves amb una canonada ajustada a l'escaire. El 0-1, òbviament, va obligar l'Almeria a arriscar a la recerca de l'empat però un cop rere un altre Kameni va estar impecable.

L'Espanyol va saber defensar-se amb coratge i va buscar el gol de la sentència gràcies al contracop. Osvaldo, Verdú i Iván Alonso van perdonar el segon, i això va mantenir l'esperança dels locals. Corona i Soriano van acariciar l'empat però no ho van aconseguir, i l'Espanyol va poder respirar tranquil amb la victòria.

Chica es trenca

La nota negativa de l'enfrontament és la lesió al menisc de Javi Chica. El lateral va haver d'abandonar el terreny de joc poc abans del descans per unes molèsties al genoll que encara s'han d'avaluar. Forlín i Pareja -que va ser expulsat- van veure targetes grogues i, per tant, no jugaran contra el València.