RCD Espanyol

L'Espanyol deixa enrere l'ansietat per lluitar de nou amb ambició per les places europees

L'Espanyol ha sabut vèncer els seus propis fantasmes i amb el triomf de dissabte sobre la Reial Societat per 4-1 ha pogut redreçar el seu rumb cap a aigües més tranquil·les. Les quatre derrotes consecutives havien posat en entredit la capacitat dels periquitos per lluitar entre els millors, però la victòria d'ahir a la nit permet als blanc-i-blaus recuperar l'ambició. Com ha dit Mauricio Pochettino, l'Espanyol ha retrobat la seva identitat, i això ha de ser un nou punt de partida per tornar a recollir bons resultats gràcies, també, al calendari propici que l'espera les pròximes jornades. Per al duel amb el Mallorca, Javi Márquez és dubte.

Actualitzat
L'Espanyol guanya en confiança després de deixar enrere l'ansietat que el tenallava des de feia setmanes i referma les seves aspiracions europees. A l'espera del que faci l'Atheltic Club amb el València aquesta nit a San Mamés, el conjunt blanc-i-blau recupera la cinquena plaça del campionat i agafa aire per afrontar un tram de Lliga molt favorable als seus interessos. Si els de Pochettino són capaços de mantenir els bons resultats durant els pròxims sis compromisos -jugaran amb rivals de la zona mitja-baixa- hauran fet un pas determinant per jugar a Europa el curs vinent.

Per aquesta raó es mostrava tan satisfet Mauricio Pochettino en acabar el partit amb la Reial Societat. Més enllà del triomf, per l'entrenador argentí la notícia més important de la nit va ser que l'equip va saber deixar enrere "una dinàmica que calia tallar" per corregir els errors i "recuperar la nostra identitat". Segons Pochettino, s'ha de reconèixer "el gran paper" fet per l'equip, ja que permet acabar amb "una situació que generava ansietat i que feia caure els jugadors en la precipitació".

En aquest sentit, Luis García ha recordat que a partir d'ara l'equip no pot adormir-se si vol continuar a la part alta. "El somni de tots -ha dit- és aconseguir els 42 punts de la permanència i partir d'aquí somiar". L'Espanyol suma 40 punts i es planteja reptes més agosarats. "Estem en una situació privilegiada però hem de tenir més ambició que mai", ha afegit el davanter per reblar tot seguit: "Si ho fem com sabem, podrem fer grans coses".

Pensant ja en Mallorca

El pròxim duel de l'equip serà dimarts a Son Moix contra el Mallorca (20 h), i l'equip ja ha començat a preparar-lo. Aquest diumenge l'equip s'ha entrenat a la ciutat esportiva de Sant Adrià en una sessió lleu de recuperació. Javi Márquez és dubte per culpa d'un esquinç lleu al turmell esquerre i una contusió que es va fer dissabte durant l'enfrontament amb la Reial Societat. Caldrà esperar fins a dilluns per saber si el migcampista pot entrar a la convocatòria. David García, Callejón i Álvaro arrosseguen també diverses molèsties musculars però segurament estaran a la llista per a Mallorca. 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut