L'escola Ateneu Igualadí, segona concertada que passa a ser pública

S'augmenta l'oferta pública de places a Igualada i l'escola deixa de patir per la seva viabilitat

RedaccióActualitzat

L'escola Ateneu Igualadí és un projecte de més de 100 anys d'història. Escola pública durant la república, després franquista i, des de fa 40 anys, concertada. Ara encara un nou canvi: a partir del curs que ve s'incorporarà a la xarxa pública.

Una solució que satisfà tothom: s'augmenta l'oferta pública de places i l'escola no ha de patir per la seva viabilitat.

Aquest dilluns ho ha anunciat el director general de Centres Públics, José González-Cambray, en una roda de premsa a la seu actual de l'escola.

"Tenint en compte la creixent demanda de places públiques per part de les famílies, hem de ser capaços de donar resposta incrementant l'oferta. Al centre d'Igualada el que fem és oferir a les famílies una oferta pública fins ara inexistent."

Mireia Claret, presidenta fundació privada Escoles de l'Ateneu Igualadí, també s'ha mostrat partidària del canvi.

"És el camí per poder continuar oferint una educació de qualitat, amb molts més recursos dels que fins ara tenim i el que veiem és que ens podrem projectar en el temps."

L'escola Ateneu Igualadí és un centre d'educació infantil i primària d'una línia
L'escola Ateneu Igualadí és un centre d'educació infantil i primària d'una línia

El projecte educatiu es mantindrà i es garanteix la continuïtat de la plantilla, però  també s'hi sumaran altres docents del Departament d'Educació. Per part de les famílies, el canvi serà rebut de forma molt positiva. Sònia Bargalló és presidenta AMPA Escola Ateneu Igualadí.

"Continuar com a concertada s'hagués pogut sostenir, però a base de pujar quotes i pujar matrícula. I trontollava l'escola i el projecte educatiu."

Actualment a Igualada hi ha cinc escoles públiques i nou de concertades. Amb la incorporació de l'Ateneu Igualadí a la xarxa pública es fa un primer pas per equilibrar l'oferta.

La nova escola pública seguirà sent un centre d'educació infantil i primària d'una línia entre P3 i 6è, igual l'Ateneu Igualadí.

Ara mateix, Igualada disposa de 20 línies d'infantil i primària, de les quals 8 corresponen a escoles públiques i 12 a centres privats concertats.

Façana de l'escola Ateneu Igualadí

La distribució de la demanda a l'últim procés de preinscripció a Igualada mostra que no es poden atendre totes les preferències de places públiques, i que en alguns casos s'han assignat a centres concertats sol·licituds que demanaven centres públics, segons Educació, una situació "que es podrà revertir amb l'adscripció de l'Ateneu a la xarxa pública".

Aquest és el segon centre educatiu concertat que passa a la xarxa pública, després que a principis de febrer ho fes el Col·legi Immaculada Concepció de Barcelona.
 

Educació té una trentena de peticions més d'escoles municipals, privades o concertades de tot Catalunya, la meitat d'elles a Barcelona, que han sol·licitat el seu traspàs al sistema públic.

Una vintena compleixen els requisits. Perquè una escola concertada passi a ser pública l'oferta de places públiques a la zona ha de ser insuficient i el canvi s'ha de fer de comú acord entre el centre educatiu, que ha de sol·licitar-ho, i el Departament d'Educació.

 

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut