Escalada incessant del preu de la llum: val quasi 100 euros més que fa un any

Pedro Sánchez descarta intervenir en el mercat elèctric el dia abans que el preu pugi 8 euros i se situï en 140, quan fa un any era tot just de 44 euros

Actualitzat

En un any, el preu de la llum s'ha més que triplicat: ha passat de 44 euros el megawatt hora a 140, la xifra que s'assolirà aquest dijous després que pugi 8 euros en un sol dia.

És l'enèsim registre que trenca aquesta dinàmica, i confirma que el setembre continuarà amb la mateixa tendència que l'agost, el mes amb el preu de l'electricitat més car de la història.

Els directius de dues de les principals empreses elèctriques espanyoles, Iberdrola i Endesa, han sentit amb les seves pròpies orelles com el president del govern, Pedro Sánchez, descartava intervenir en el mercat elèctric per regular el preu de la llum.

Ho han fet en l'acte formal d'inici del curs polític, al qual han assistit juntament amb directius d'algunes de les empreses més importants d'Espanya.

Pedro Sánchez durant el discurs d'aquest dimecres, de marcat caràcter econòmic (Javier Lizón / EFE)

Sánchez ha volgut reivindicar que l'executiu no s'ha quedat de braços plegats a l'hora d'afrontar aquest augment mai vist del rebut elèctric.

"El govern es fa càrrec de la preocupació social, i per això ha actuat, actua i seguirà actuant fins a solucionar la pujada dels preus de l'energia."

Aquesta actuació, però, tindrà lloc "dins del marc regulador europeu", separant-se així de la voluntat dels seus socis de Podem al govern, que proposen una intervenció en el mercat.

ARXIVAT A:
Energia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut