Barcelona

Les webs de descàrregues tanquen massivament en protesta per la "llei Sinde"

Sense servei durant 12 hores en contra la "llei Sinde". És la silenciosa però efectiva protesta que una vintena de webs de descàrregues han posat en marxa aquest diumenge. Portals com Series Yonkis, Mydescarga i CineTube, entre d'altres, consideren que la norma "atempta contra la llibertat d'expressió" a la xarxa i que és un cas clar de "censura".

Actualitzat
Les principals pàgines web d'enllaços per a descàrregues i "streaming" espanyoles han aturat el servei en contra del seu tancament, previst en la llei d'economia sostenible del govern espanyol, coneguda com a "llei Sinde".

Durant 12 hores, coneguts portals com Series Yonkis, Mydescarga i CineTube, entre d'altres, han deixat de funcionar per demostrar la seva oposició a la norma. Amb aquesta protesta, que suposa una de les mobilitzacions a través d'internet més importants que s'han fet a l'Estat, reivindiquen la necessitat d'aturar l'aplicació de la llei perquè suposa una "censura" i "atempta contra la llibertat d'expressió".

En total, una vintena de webs han participat en la protesta: cinetube.es, foro.cinetube.es, seriesyonkis.com, peliculasyonkis.com, pordescargadirecta.com, divxonline.info, veocine.es, seriespepito.com, cinegratis.net, nuncamas.org, divxtotal.com, gamestorrents.com, estrenosdtl.com, todocvcd.com, moviesdvdr.com, mydescarga.com, subtorrents.com, torrentesx.com, peliculas21.com, series21.com, pelitube.net, filmixt.com, damedivx.com, El Rincón de Jesús.

Una reforma polèmica des del primer dia

El govern espanyol va aprovar el projecte de llei el 19 de març i el passat mes de setembre va superar de forma íntegra el primer tràmit parlamentari després de superar les cinc esmenes a la totalitat al ple del Congrés amb els vots del PSOE, el PNB i Coalició Canària.

El projecte de llei preveu un sistema mixt per decidir sobre el tancament de webs en el qual intervindran una comissió de propietat intel·lectual, que depèn del Ministeri de Cultura, i l'Audiència Nacional, que serà l'encarregada de portar a terme un procés judicial ràpid a través de la via contenciosa administrativa i mitjançant el qual es podrà decretar el tancament de pàgines web en tan sols quatre dies.

Des del primer dia aquesta mesura ha aixecat una forta polèmica i ara ha desembocat en aquesta dràstica protesta. Una protesta que per aquestes webs té com a objectiu frenar l'aprovació de la llei prevista pel proper dia 21 perquè asseguren que "a cap webmaster li agrada tancar la seva web per voluntat pròpia".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut