Barcelona

Les universitats de Girona, Pompeu Fabra i Internacional de Catalunya tindran facultats de Medicina el curs vinent

Les universitats de Girona, Pompeu Fabra i Internacional de Catalunya tindran les tres noves facultats de Medicina que entraran en servei el curs vinent. Avui ho ha decidit el Consell Interuniversitari de Catalunya. Girona tindrà 80 places, la Pompeu Fabra 60 i la Universitat Internacional de Catalunya també 80. Pel que fa a la carrera de Veterinària, la Universitat de Lleida oferirà un primer grau de Ciències i Salut Animal. L'any que ve, unes 40 titulacions que es fan a Catalunya ja estaran homologades a l'anomenat espai universitari europeu.

Actualitzat
Els hospitals i les escoles demanen professionals. I aquesta realitat tindrà una correlació en el mapa universitari a partir del curs vinent. El departament i les universitats estan d'acord a ampliar a dues-centes cinquanta places els estudis de Magisteri. La Generalitat també ha donat llum verda a la Pompeu Fabra, la Universitat de Girona i la Universitat Internacional de Catalunya perquè puguin impartir estudis de Medicina. En total, sumaran dues-centes vint places. 

Lleida es convertirà segurament en la seu de nous estudis: Ciència i Salut Animal. La Universitat de Lleida aspirava a impartir Veterinària, però finalment oferirà aquest nou grau. Els alumnes que l'assoleixin, però, podran acabar fent veterinària a la UAB.

Les universitats han fet arribar al departament la proposta de les carreres que el curs vinent s'adaptaran a l'Espai Europeu d'Educació Superior -l'anomenat Procés de Bolonya, que culminarà el 2010. I seran només 40 titulacions, entre públiques i privades.

Aquests acords s'han assolit durant una reunió maratoniana del Consell Interuniversitari i després de setmanes de tensions entre universitats i també amb el departament. Avui, sembla que ha arribat el consens.
Anar al contingut