La Sagrada Família actualment, on les torres centrals superen l'alçada dels històrics campanars
Barcelona

Les torres centrals de la Sagrada Família ja superen l'alçada de les laterals

Els històrics campanars de Gaudí deixaran de ser els protagonistes de la silueta del temple i quedaran petits al costat de les torres de Jesucrist, Maria i els evangelistes

Actualitzat

Les sis torres centrals de la Sagrada Família ja superen per 5 centímetres l'alçada dels històrics campanars apòstols de Gaudí.

La velocitat de construcció dels últims anys ha estat molt elevada. El 2015 van començar a pujar les torres centrals i a dia d'avui ja superen les laterals.

La històrica imatge dels vuit campanars de les façanes del Naixement i de la Passió quedaran petits al costat de les torres de Jesucrist, de Maria i dels quatre evangelistes. Progressivament deixaran de ser els protagonistes de la silueta del temple.

La Sagrada Família abans que les torres centrals superessin l'alçada de les laterals

La torre de Jesucrist és la més avançada fins al moment tot i ser l'última que van començar a aixecar, fa tan sols un any i mig. L'arquitecte director de la Sagrada Família, Jordi Faulí, explica que, tot i el gran camí que han fet fins ara, encara queda feina per fer.

"Ara són a 117 metres, en falten uns 55 per arribar al cap damunt de la creu de quatre braços. Per tant, hem fet un camí, però encara falta per poder acabar la torre de Jesucrist."

El 2022 ja estarà acabat el mirador de la torre de Jesucrist i serà l'edifici més alt de la ciutat. Actualment van pel nivell 6 de 12.

Aquest dimarts, la torre de Maria ha arribat al seu últim nivell de panells, n'hi ha 19, i fins l'any vinent no s'instal·laran els terminals que tancaran la cúpula amb un estel, símbol de la Mare de Déu.

Les torres centrals superen per 5 cm els històrics campanars de Gaudí

En tres anys ja es veuran les sis torres centrals coronades amb els elements arquitectònics corresponents.

No hi ha cap lloc de Barcelona on es treballi a més altura que a les torres centrals de la basílica. Els operaris no només treballen per l'exterior, també ho fan a l'interior, per exemple instal·lant un ascensor i una escala que pujarà fins a dalt de tot de la torre de Jesucrist.

Obres a l'interior de la Torre de Jesucrist
ARXIVAT A:
Sagrada Família
Anar al contingut