Sant Joan Despí

Les tempestes es concentren al litoral i deixen una taca de fang a la costa d'Arenys

Les tempestes anunciades han descarregat amb intensitat sobretot en punts del Vallès Oriental, el Maresme, la Selva i Osona i han causat diverses incidències. La més destacada, un llamp en un transformador que ha deixat sense llum una part de Blanes. A Arenys, el mar s'ha tenyit de marró per la terra que han arrossegat les rieres.

RedaccióActualitzat
Les tempestes anunciades han descarregat aquest dimarts a la tarda i nit amb intensitat sobretot en punts del Vallès Oriental, el Maresme, la Selva i Osona i han provocat diverses incidències, però cap de greu. El telèfon 112 ha rebut fins a les 9 del vespre 74 trucades, la major part de l'àrea del nord de Barcelona i per inundacions de baixos, embornals embossats o per la caiguda d'arbres a la via pública. Destaquen registres com els 68 litres de Seva, els 57 de Sant Celoni o els 49 de Caldes d'Estrac.

Protecció Civil manté activat el pla Inuncat en fase d'alerta, per la previsió que hi hagi més pluges intenses fins a la matinada de la Diada, i ha demanat que s'extremin les precaucions, sobretot al litoral i prelitoral de Girona i Barcelona.

Entre els municipis on més ha plogut hi ha Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Canet de Mar, Blanes, Tordera, Tona i Seva. A Blanes, cap a les 4 de la tarda un llamp ha fet malbé un transformador i ha deixat sense subministrament elèctric 777 abonats. A hores d'ara la companyia hi està treballant i ha reduït l'afectació a 381 abonats.

Les rieres de les zones afectades han baixat plenes però a poc a poc han anat recuperant la normalitat. A Arenys de Mar, un helicòpter de TVC ha captat la imatge d'una gran taca de fang a la costa, fruit de l'acumulació de sediments de les rieres arran de les tempestes.

El temps per a la Diada de Catalunya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut