Acceptar una herència representa una sèrie de càrregues que molta gent no vol assumir
Acceptar una herència representa una sèrie de càrregues que molta gent no vol assumir
Barcelona

Les renúncies a herències es tripliquen a Catalunya des del començament de la crisi

Un de cada deu receptors d'herències tramitades a Catalunya l'any passat hi va renunciar, sobretot pels impostos i pels deutes hipotecaris

RedaccióActualitzat

Els últims anys hi ha hagut molta gent que ha renunciat a les herències. Des del començament de la crisi, l'any 2007, a Catalunya s'han triplicat les renúncies. Són dades del 2014 que fa públiques el Col·legi de Notaris de Catalunya. Un de cada deu receptors d'herències tramitades al nostre país l'any passat hi va desistir, sobretot pels impostos que se'n deriven i pels deutes hipotecaris.

L'any passat es va mantenir la tendència a l'alça dels últims anys. L'increment va ser més moderat, i va suposar un creixement del 6% respecte a l'any anterior. Es va renunciar a més de 7.000 herències del total de 72.000 que es van fer. Per demarcacions: a Barcelona i Tarragona va pujar el nombre de renúncies, a Lleida es va mantenir igual i a Girona va baixar per primer cop des del 2007. Les renúncies a Catalunya suposen una de cada quatre del total de l'estat espanyol.

Anar al contingut