Madrid

Les principals immobiliàries espanyoles tornen a construir habitatges nous

El G-14, format per les principals immobiliàries espanyoles, apunta una tímida reactivació del sector de la construcció a Espanya. La formació ha donat a conèixer la promoció d'habitatges nous a diferents regions espanyoles, després de dos anys sense construir. Tot i això, si es mantenen les xifres actuals de construcció de vivendes, l'edificació de pisos nous el 2010 continuarà sota mínims històrics.

Actualitzat
Alguns moviments d'immobiliàries deixen entreveure una reactivació del sector de la construcció a Espanya. Així, el grup G-14, format per les grans immobiliàries espanyoles, ha anunciat que s'han començat a promoure habitatges nous després de dos anys sense construir.

Les tretze companyies que integren el grup no edificaven pisos nous des del mes de novembre del 2008. Una dada que contrasta amb la mitjana d'entre 500 i 600 pisos que les mateixes immobiliàries construïen en un mes en anys anteriors. Les immobiliàries busquen superar la crisi del sector, cercant mercats on l'estoc de pisos s'està esgotant i comença a repuntar la demanda d'habitatge nou. Aquests mercats els estan trobant a Madrid, Barcelona, el País Basc, Astúries, Castella-la Manxa i Galícia.

Fonts del G-14 han explicat que el ritme de la recuperació dependrà del finançament que s'aconsegueixi. Així, depenent del pressupost es decidirà la quantitat de vivendes a construir i el ritme d'execució. Segons aquest grup, el mercat espanyol encadena ja tres anys amb un volum de vendes de pisos molt per sota de la considerada demanda natural del país, situada entre 350.000 i 400.000 pisos anuals.

El Consell Superior d'Arquitectes d'Espanya ha indicat que entre el gener i el juny s'ha registrat un 26% menys de peticions de construcció d'habitatges respecte al mateix període del 2009. En el cas que es mantingui la tendència del primer semestre, al conjunt de l'any es demanaran autoritzacions per construir uns 90.000 pisos i l'edificació d'habitatges nous es mantindrà en mínims històrics.

El G-14 és un grup empresarial espanyol creat el 2007 per 13 de les principals companyies constructores espanyoles.
Anar al contingut