Les mones de Pasqua recuperen els clàssics i esquiven la pandèmia
Els aparadors de les pastisseries s'han omplert de propostes per aquest Dilluns de Pasqua (ACN)

Les mones de Pasqua recuperen els clàssics i esquiven la pandèmia

El Gremi de Pastissers es mostra optimista: espera vendre unes 700.000 mones i recuperar les xifres de 2019, abans de la Covid

Actualitzat

A poques hores de Dilluns de Pasqua, els obradors de les pastisseries treballen a ple rendiment per tenir a punt les més de 700.000 mones que el gremi confia vendre fins aquest dilluns.

És una xifra semblant a la del 2019, després que l'any passat les vendes van caure un 40% en ple confinament pel coronavirus.

Malgrat cert optimisme, les restriccions actuals per la Covid, amb la prohibició de reunir-se diferents grups bombolla, han fet que aquesta Pasqua s'hagin elaborat mones més petites per a menys comensals, i això pot fer caure la facturació entre un 15 i un 20% respecte al 2019.

Però d'altra banda, també es va consolidant la tendència de la venda en línia i el repartiment a domicili, que va irrompre el 2020 amb el confinament.

A més, la fi del confinament comarcal pot afavorir les pastisseries de municipis turístics i que s'han vist especialment afectades per les restriccions.

Plomes i pollets, la decoració essencial del pastís tradicional de Pasqua (CCMA)


La xocolata, la protagonista

Enguany, la xocolata ha esdevingut la protagonista de les mones. També són molt populars la mona de rovell, la de mantega, així com la que es fa tipus sara.

Pel que fa a les figures, aquest 2021 no han sorgit noves modes per la falta d'estrenes als cinemes i els temes clàssics han recuperat protagonisme, com ara el jugadors del Barça o els personatges de la saga de Star Wars o Harry Potter. 

Les figures de xocolata recuperen personatges populars com Harry Potter (ACN)
ARXIVAT A:
Cultura popular
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut